O Πρετεντέρης απαντάει: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν με εκφοβίζει και δεν με εκβιάζει, αυτό είναι σίγουρο [επιστολή]

«Κανονικά η επιστολή δεν χρήζει απάντησης χρήζει κάλαθου των αχρήστων» γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρης απαντώντας με επιστολή στον ΣΥΡΙΖΑ...

Γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρης:
«Οι αιτιάσεις που αναφέρει είναι ανυπόστατες και εντελώς κατασκευασμένες. Υπάρχουν μόνο στο μυαλό του κυρίου που συνέταξε το κείμενο. Στα σχεδόν τριάντα χρόνια της δημοσιογραφικής σταδιοδρομίας μου δεν βρέθηκε ποτέ ένας να με κατηγορήσει για επιθέσεις με αγοραίες εκφράσεις ή για σεξιστικούς χαρακτηρισμούς, δεν το έκανα ποτέ, δεν θα το κάνω ποτέ και δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ όσο και αν με προκαλέσουν.
Ούτε ποτέ έχω δώσει δικαίωμα να αμφισβητήσει ο οποιοσδήποτε το ήθος, την ευπρέπεια και τον επαγγελματισμό μου, το αντίθετο. Λόγω ήθους προσωπικού έχω ανεχτεί επιθέσεις, συκοφαντίες, ύβρεις, λιβέλους από τα δημοσιογραφικά όργανα που ελέγχει ο Συριζα χωρίς να απαντώ, με μια ανεξάντλητη ανοχή και ανεξάντλητη ανεξικακία. Καθαρές κουβέντες.
Συνεπώς η επιστολή είναι απολύτως προσχηματική, είναι κατασκευασμένη, υποκρύπτει σκοπούς τους οποίους δεν γνωρίζω, δεν με ενδιαφέρει να μάθω και δεν με αφορούν. Σίγουρα όμως δεν με εκφοβίζει και δεν με εκβιάζει, αυτό είναι βέβαιο. Θυμίζω ότι ο Συριζα προ 3 μηνών είχε προσφύγει στο ΕΣΡ ζητώντας να ασκήσει κάποιας μορφής έλεγχο στο δελτίο ειδήσεων του Mega. Το ΕΣΡ τον αποδοκίμασε ρητά , έβαλε την υπόθεση στο αρχείο, διευκρινίζοντας ότι οι δημοσιογράφοι στην τηλεόραση και αλλού, έχουμε την απόλυτη ευθύνη των δημοσιογραφικών προιόντων και την απόλυτη ελευθερία έκφρασης και γνώμης χωρίς να υποκείμεθα στον έλεγχο κανενός κόμματος.
Κατά τα άλλα όλοι οι παρόντες συμβαίνει να διαφωνούνε μαζί μας αυτό, δεν μας εμποδίζει να βρισκόμαστε και να συζητούμε. Είναι ένα στοιχειώδες της δημοκρατίας , το οποίο ελπίζω και ο ΣΥΡΙΖΑ να κατανοήσει και σύντομα να τον έχουμε πάλι μαζί μας. Η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή».

Η επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ στον Πρετεντέρη
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με επιστολή του προς τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ανακοίνωνε ότι διακόπτει τη συμμετοχή εκπροσώπων του κόμματος στην τηλεοπτική εκπομπή «Ανατροπή» του δημοσιογράφου κ. Πρετεντέρη τον οποίο κατηγορεί για αήθη επίθεση κατά του προέδρου και στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Όπως επισημαίνεται στην επιστολή «οι προσπάθειες του κ. Ι. Πρετεντέρη να ταυτίσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, οι προσωπικές επιθέσεις του ίδιου δημοσιογράφου με αγοραίες εκφράσεις εναντίον του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, βουλευτών και στελεχών του, με αποκορύφωμα την τελευταία στοχοποίηση της βουλευτίνας Ζωής Κωνσταντοπούλου με αήθεις σεξιστικού τύπου χαρακτηρισμούς, μας αναγκάζει να διακόψουμε τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην τηλεοπτική εκπομπή «Ανατροπή».
Η επιστολή του γραφείου Τύπου του κόμματος προς τον τηλεοπτικό σταθμό ολοκληρώνεται με τη φράση: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αρνείται να ακολουθήσει τον κ. Ι. Πρετεντέρη στη δημοσιογραφική του κατάντια. Η απάντησή μας στον εν λόγω «δημοσιογράφο» είναι μόνο η περιφρόνηση».

Η αφορμή του «πολέμου»
Αφορμή για την επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη στο Βήμα της Κυριακής με τίτλο «Ζωή Κασιδιάρη».
Keywords
Τυχαία Θέματα