Oι ενστάσεις δημιουργούν εντάσεις σε ΝΔ και Χρυσή Αυγή

Εσωκομματικός πόλεμος στη ΝΔ αλλά και μάχη χαρακωμάτων με τη Χρυσή Αυγή στο Εκλογοδικείο προκύπτει μετά τις ενστάσεις δυο αναπληρωματικών βουλευτών των δυο κομμάτων στη Μεσσηνία και τη Λακωνία, που αν γίνουν δεκτές θα οδηγήσουν σε καραμπόλα.....

Δηλαδή η ΝΔ κερδίσει μία έδρα στη Μεσσηνία, την πατρίδα του Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, μία θέση που
θα χάσει η Χρυσή Αυγή η οποία θα κερδίσει με τη σειρά της την έδρα της Λακωνίας.

Τις ενστάσεις υπέβαλλαν στη μεν Μεσσηνία ο πρώτος αναπληρωματικός βουλευτής της ΝΔ Μιλτ. Χρυσομάλλης που στρέφεται κατά της βουλευτού Λακωνίας του ίδιου κόμματος Φεβρωνίας Πατριανάκου και του βουλευτή Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση. Στη Λακωνία ένσταση κατατέθηκε από τον υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χαρ. Κολοκοτρώνη και στρέφεται κατά της βουλευτού της ίδιας εκλογικής περιφέρειας της ΝΔ Φεβρωνίας Πατριανάκου.

Στην Μεσσηνία ο επιλαχών της ΝΔ υποστηρίζει ότι έπρεπε να παραχωρηθεί μία ακόμη, τέταρτη, έδρα στη ΝΔ, την οποία πρέπει να καταλάβει ο ίδιος, ενώ παράλληλα πρέπει να αφαιρεθεί η έδρα από τη Χρυσή Αυγή την οποία έχει καταλάβει ο Κουκούτσης. Παράλληλα πρέπει να αφαιρεθεί η έδρα της Λακωνίας αφού, κατά τον αιτούντα ο εκλογικός νομοθέτης επιφύλαξε ιδιαίτερη μεταχείριση στις τριεδρικές και διεδρικές εκλογικές περιφέρειες και για το λόγο αυτό σε αυτές «θα πρέπει να εξαντλείται η παραχώρηση των αδιάθετων εδρών».

Στη Λακωνία ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής Χαρ.Κολοκοτρώνης στρέφεται κι αυτός κατά Φεβρωνίας Πατριανάκου και υποστηρίζει ότι εσφαλμένα η Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή προέβη στην κατανομή των εδρών καθώς αντί να παραχωρηθεί μία αδιάθετη έδρα της Λακωνίας στη Χρυσή Αυγή, «συνυπολογίσθηκε ως αδιάθετη μαζί με τις αδιάθετες των πολυεδρικών περιφερειών και τελικά παραχωρήθηκε στη ΝΔ με το πριμ των 50 εδρών».

Αν γίνουν δεκτές οι ενστάσεις η ΝΔ κερδίζει μια έδρα στην Μεσσηνία την οποία καταλαμβάνει ο πρώτος αναπληρωματικός βουλευτής Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, ενώ παράλληλα χάνει μια έδρα στην Λακωνία αυτή της βουλευτού Φεβρωνίας Πατριανάκου. Την ίδια στιγμή στην Λακωνία κερδίζει μια έδρα η Χρυσή Αυγή την οποία καταλαμβάνει ο Χαρίλαος Κολοκοτρώνης και παράλληλα χάνει μια έδρα στην Μεσσηνία που κατέχει ο βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα