SPIEGEL: «ΣΥΜΜΑΧΙΑ» ΜΕΡΚΕΛ-ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΚΑΤΑ ΟΛΑΝΤ…


Να μην συναντηθούν με τονσοσιαλιστή υποψήφιο για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές Φρανσουά Ολάντ, έχουνσυμφωνήσει η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και οι συντηρητικοίπρωθυπουργοί της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Βρετανίας, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό DerSpiegel που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα. Όπως αναφέρει το σχετικόδημοσίευμα, η Μέρκελ, ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι
και ο ισπανός ομόλογόςτου Μαριάνο Ραχόι έχουν «δεσμευθεί προφορικά» να μην... συναντηθούν με τον Ολάντ,ο οποίος είναι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το φαβορί των γαλλικών προεδρικώνεκλογών ενώ μαζί τους έχει συνταχθεί και ο βρετανός πρωθυπουργός ΝτέιβιντΚάμερον.
Σύμφωνα με το γερμανικόπεριοδικό, οι συντηρητικοί ηγέτες έχουν «θορυβηθεί» από τις δηλώσεις του Ολάντότι σκοπεύει να επαναδιαπραγματευτεί το Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας σεπερίπτωση που εκλεγεί.Στις 6 Φεβρουαρίου ηΜέρκελ είχε ήδη εκφράσει την υποστήριξή της στον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί,που διεκδικεί ακόμη μία θητεία στη γαλλική προεδρία.Ο Ολάντ είχε σχολιάσειειρωνικά την υποστήριξη της γερμανίδας καγκελαρίου στον αντίπαλό τουεπισημαίνοντας ότι το γεγονός πως ο Σαρκοζί «έχει ανάγκη» τη Μέρκελ «λέει πολλάγια την κατάσταση». «Αν η Μέρκελ επιθυμεί να αναλάβει την προεκλογικήεκστρατεία του Σαρκοζί έχει απολύτως το δικαίωμα (...) Θα είναι όμως μίαδύσκολη αποστολή γιατί δεν θα είναι εύκολο να πείσει τους Γάλλους», είχεδηλώσει ο σοσιαλιστής υποψήφιος.Ο Ολάντ έχει ζητήσει νασυναντηθεί με τη Μέρκελ. Η πιθανή ημερομηνία αυτής συνάντησης, που δεν έχειεπιβεβαιωθεί αναμένεται ότι θα είναι εντός του Μαΐου.
Keywords
Τυχαία Θέματα