Αυτοδυναμία ή ακυβερνησία και νέες εκλογές…


Πλησιάζοντας στην ημέραπου η Βουλή θα ολοκληρώσει τις εργασίες της προκειμένου να κηρυχθεί και επίσημαη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, η ΝΔ ανεβάζει τους τόνους απέναντι στο νέοπρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον οποίο καλεί να πάρει θέση για όσα ακούστηκαν στηνεξεταστική για το έλλειμμα του 2009 και κυρίως για τα όσα έγραψαν οι βουλευτέςτου ΠΑΣΟΚ στο πορίσματος τους σχετικά με τις ευθύνες για το δημοσιονομικόεκτροχιασμό
της χώρας. Τόσο ο Πρόεδρος της ΝΔΑντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής... όσο και οεκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης επανέρχονται στο θέμα δίνονταςουσιαστικά... ραντεβού για μετά τις εκλογές προκειμένου να γίνει και νέαεξεταστική που θα ερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η χώρα έφτασε στοΔιεθνές Νομισματικό Ταμείο και τα μνημόνια.

Βλέποντας και το πρώτοσποτάκι του κ. Βενιζέλου, στη ΝΔ έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο νέοςπρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με κάθε τρόπο θα επιχειρήσει να πείσει ότι ενεπλάκη στα τηςδιαχείρισης της κρίσης από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία του υπουργείου τωνΟικονομικών τραβώντας ουσιαστικά μία κόκκινη γραμμή με τον προκάτοχό του Γ.Παπανδρέου και τη διετία του.
Ο κ. Σαμαράς, ο οποίοςεγκαινιάζει μία σκληρή τακτική απέναντι στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Π.Καμμένου τον οποίο κατηγορεί ότι στοχεύει στο να κόψει το δρόμο της ΝΔ προς τηναυτοδυναμία, επανέρχεται στην προοπτική να υπάρξουν και νέες κάλπες στηνπερίπτωση που το κόμματου δεν πάρει την αυτοδυναμία στις εκλογές. «Το χειρότεροσενάριο είναι να μην μπορεί να σχηματιστεί βιώσιμη κυβέρνηση. Και τότε θα είναιαναπόφευκτη η προσφυγή σε νέες εκλογές. Από ανάγκη, όχι από δική μου επιλογή».
Κατ' αυτόν τον τρόπο ο κ.Σαμαράς αφήνει να εννοηθεί πως σε καμία περίπτωση δεν θα επιδιώξει συμμαχίες μεσχήματα που βρίσκονται εκ δεξιών της ΝΔ, μιλά όμως για «ενδιάμεσες λύσεις»φωτογραφίζοντας επί της ουσίας μία πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ κάτι πουπάντως στη Λ. Συγγρού απεύχονται καθώς γνωρίζουν πως το συγκεκριμένο σχήμα θαείναι θνησιγενές και γεμάτο προβλήματα όπως αποδείχτηκε και από το σύντομο βιοτης κυβέρνησης Παπαδήμου.
«Λύστε μου τα χέρια για νακυβερνήσω, για να ανοίξει ο δρόμος να βγούμε από την κρίση, για να τα βάλω μετις συντεχνίες και τη διαπλοκή» λέει στη συνέντευξή του ο κ. Σαμαράς στέλνονταςένα ηχηρό μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματός του αφού προαναγγέλλει τησυγκρότηση ενός μικρού κυβερνητικού σχήματος με την αξιοποίηση καιεξωκοινοβουλευτικών προσωπικοτήτων.
Ο κ. Σαμαράς στέλνει έναμήνυμα και προς την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία περιοδεύει, λέγοντας πως η«πανστρατιά»του χωρούν και... όσοι προκάλεσαν τραύμα προηγουμένως και σήμεραθέλουν να το θεραπεύσουν. «Χωρούν όσοισυστρατευθούν στον αγώνα για αυτοδυναμία και βοηθήσουν σε αυτό. Και ανπροκάλεσαν κάποιοι τραύμα προηγουμένως και σήμερα θελήσουν να το θεραπεύσουν καιαυτό είναι σημαντική βοήθεια».
Η ίδια η πρόεδρος τηςΔημοκρατικής Συμμαχίας επί του παρόντος σφυρίζει αδιάφορα και πρόσφατα μιλώνταςστον realfm 97.8 όταν είχε ερωτηθεί εάν υπάρχει προοπτ
Keywords
Τυχαία Θέματα