ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΟΛΛΑΝΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ!


Το «στίγμα» της ως αξιόλογος τουριστικόςπροορισμός έδωσε η Αλόννησος στην ολλανδική αγορά με τη συμμετοχή του Δήμουστην έκθεση “Vakantiebeurs 2012” που πραγματοποιήθηκε την περασμένηεβδομάδα στην Ουτρέχτη. Τοπερίπτερο του νησιού - που οργανώθηκε και στελεχώθηκε σε συνεργασία με τηνεταιρία MTC GROUP - επισκέφθηκαν αρκετοί τουριστικοί πράκτορες καιδημοσιογράφοι...έπειτα από σειρά προσυνεννοήσεων μέσω newsletters, τηλεφωνικών επαφών και
χρήση των social media. Σημαντικό ρόλο στην πρόκληση της δημοσιότητας έπαιξαν και τα κείμενακαι οι φωτογραφίες της Αλοννήσου που αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα τηςΈκθεσης.
Οιτουριστικοί πράκτορες και οι δημοσιογράφοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον να γνωρίσουναπό κοντά το νησί, δεδομένου ότι, όπως δήλωσαν, οι Ολλανδοί ταξιδιώτες έχουντην τάση να αναζητούν νέους και ποιοτικούς προορισμούς. Στο ειδικό αυτό κοινότης έκθεσης έγινε και παρουσίαση της ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης “ftp” που διαθέτει πλούσιο φωτογραφικό και πληροφοριακόυλικό προκειμένου να αξιοποιηθεί για μεγιστοποίηση της ενημέρωσης καιδημοσιότητας στη συγκεκριμένη αγορά.Απότις επαφές με το καταναλωτικό κοινό προέκυψε ότι το 15% των επισκεπτών τουπεριπτέρου έχουν επισκεφθεί την Αλόννησο, το 10% γνώριζε ότι γεωγραφικά ανήκειστις Σποράδες, ενώ το 75% δεν είχε γνώση του προορισμού.Γιατο «κλίμα» της έκθεσης και την ευνοϊκήστάση των Ολλανδών για γνωριμία με το νησί, μίλησε ο υπεύθυνος marketing της MTC GROUP κ. ΕυθύμηςΑθανασιάς σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε από την Ουτρέχτη στονδημοσιογράφο κ. Δημήτρη Μπαλή του ελληνικού ραδιοφωνικού σταθμού “Nova Sport FM”.
Keywords
Τυχαία Θέματα