Αίγυπτος: Συγκέντρωση διαδηλωτών στην πλατεία Ταχρίρ

Διαδηλωτές έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου για να διαμαρτυρηθούν για τη διάλυση του κοινοβουλίου από το Ανώτατο Συμβούλιο των Ενόπλων Δυνάμεων....

Οι εκκλήσεις για διαδηλώσεις έγιναν από οργανώσεις νεαρών υπερμάχων της δημοκρατίας, αλλά και από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους. Η διαδήλωση
προβλέπεται να ξεκινήσει αργότερα το απόγευμα, όμως πολλοί ήδη κατευθύνονται προς την έδρα του κοινοβουλίου, που βρίσκεται δίπλα στην πλατεία Ταχρίρ.
Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι σκοπεύει να παραδώσει την εκτελεστική εξουσία στο μελλοντικό πρόεδρο της χώρας πριν τα τέλη του μήνα, όμως θα διατηρήσει τη νομοθετική εξουσία και θα εξακολουθήσει να ελέγχει άλλα θεσμικά όργανα στο όνομα της «ισορροπίας των εξουσιών».

Η νομοθετική εξουσία, την οποία είχε αναλάβει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο μετά την πτώση του Μουμπάρακ τον Φεβρουάριο του 2011, μεταφέρθηκε ένα χρόνο αργότερα στο κοινοβούλιο που προέκυψε μετά τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών και στο οποίο κυριαρχούσαν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι. Όμως το Σάββατο ανώτατο δικαστήριο της Αιγύπτου ζήτησε τη διάλυση του κοινοβουλίου εξαιτίας παρατυπιών στις εκλογές.
«Η Αδελφότητα και ο στρατός προετοιμάζονται για τη μάχη του κοινοβουλίου», έγραφε σήμερα η φιλελεύθερη εφημερίδα αλ Ουάφντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα