Αισιόδοξος ο Ρώσος ΥΠΕΞ για συνολική λύση στη Συρία

"Δεν υπάρχουν λόγοι" να μην καταλήξουμε σε ομοφωνία για μία απόφαση που θα αφορά τη Συρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, δήλωσε από τη Μόσχα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
"Δεν βλέπω λόγους για τους οποίους να μην μπορούμε επίσης να συμφωνήσουμε στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Είμαστε έτοιμοι γι΄αυτό", δήλωσε ο Λαβρόφ σε δημοσιογράφους....

Από την πλευρά του ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Κόφι Άναν, ο οποίος συναντήθηκε με
τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο, υπογράμμισε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να επιμείνει στο γεγονός ότι η κατάσταση στη Συρία είναι απαράδεκτη.
"Αναμένω από το Συμβούλιο Ασφαλείας να στείλει το μήνυμα ότι οι σφαγές πρέπει να σταματήσουν και ότι η κατάσταση εκεί είναι απαράδεκτη", σημείωσε ο Άναν και κάλεσε όλες τις πλευρές να βοηθήσουν να τερματιστεί η "τραγική" κρίση στη Συρία.

Παράλληλα ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του ισραηλινού στρατού, στρατηγός Αβίβ Κοσάβι πρόσθεσε σε δηλώσεις που έκανε σε κοινοβουλευτική επιτροπή, ότι η συριακή κυβέρνηση χάνει τον έλεγχο της Δαμασκού.
"Ο συριακός στρατός δρα με μεγάλη βαναυσότητα, το οποίο δείχνει ότι το καθεστώς βρίσκεται σε απελπισία. Ο έλεγχός του επί της Δαμασκού αποδυναμώνεται", δήλωσε ο Αβίβ Κοσάβι, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κνεσέτ που ενημέρωσε τους δημοσιογράφους σχετικά με τις δηλώσεις του.
Keywords
Τυχαία Θέματα