Άκης: Θα μιλήσω όταν το κρίνω εγώ, δεν δέχομαι υποδείξεις

Αποφασισμένος να μιλήσει στο φυσικό του δικαστή, δήλωσε μέσω των συνηγόρων του ο Άκης Τσοχατζόπουλος που βρέθηκε σήμερα ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά για την υπόθεση ξεπλύματος μαύρου πολιτικού χρήματος, στην οποία φέρεται ως «πρωταγωνιστής».....
Ωστόσο, δεν απολογήθηκε θεωρώντας άκυρη όλη τη διαδικασία της ανάκρισης ενώ ανακάλεσε και την πρώτη του απολογία που είχε δώσει στον ανακριτή. Μετά το τέλος της τετράωρης
παραμονής του Άκη Τσοχατζόπουλου στο ανακριτικό γραφείο, οι δικηγόροι του πρώην υπουργού, Λεωνίδας Κοτσαλής, Ιωάννης Νικολάου και Ιωάννης Παγορόπουλος δήλωσαν:

Θα επαναφέρουμε το αίτημα για κλήτευση μελών του ΚΥΣΕΑ
Σε δήλωσή του ο κ Λεωνίδας Κοτσαλής, ανέφερε ότι ο πρώην υπουργός έχει ζητήσει επανειλημμένως την κλήτευση μελών του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-2000 αλλά και άλλων αξιωματούχων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να καταθέσουν για την υπογραφή των δύο επίμαχων συμβάσεων για τα εξοπλιστικά (γερμανικά υποβρύχια και ΤOR-M1), αίτημα το οποίο θα επαναφέρει για ακόμα μια φορά.
Ο κ Κοτσαλής τόνισε ότι αλλιώς δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η φάση της ανάκρισης ενώ υποστήριξε ότι νομικά η όλη υπόθεση δεν υφίσταται. Μάλιστα, όπως είπε έχουν υποβληθει ενστάσεις ακυρότητας της ανακριτικής διαδικασίας, μετά την απόφαση της Βουλής περί παραγραφής αδικήματος δωροδοκίας. «Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε σε 4 διαφορετικές συνεδριάσεις του για το συγκεκριμένο θέμα και έλαβε τις αποφάσεις. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος ήταν απλά εισηγητής. Την απόφαση είχε υπογράψει ο τότε γενικός διευθυντής εξοπλισμών»

Η ανάκριση είναι άκυρη
Ο επίσης δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ιωάννης Νικολάου, ανέφερε ότι ο πρώην υπουργός δεν απολογήθηκε και αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση που του έθεσε ο ανακριτής. Ήταν εκνευρισμένος υποστηρίζοντας ότι η διαδικασία είναι άκυρη, ενώ ανακάλεσε και την πρώτη του απολογία που είχε δώσει στον κ Μαλλή τον περασμένο Απρίλιο λίγο μετά τη σύλληψή του.

Θα μιλήσω όταν το κρίνω εγώ δεν δέχομαι υποδείξεις
Ο κ Ιωάννης Παγορόπουλος ανέφερε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος θεωρεί ότι η υπόθεσή του είναι πολιτική και ότι υφίσταται μια πρωτοφανή πολιτική δίωξη. Όπως είπε ο κ Παγορόπουλος, το σύστημα εξουσίας το οποία καταγγέλλει τον Άκη Τσοχατζόπουλο είναι το σύστημα που ελέγχεται τώρα από τις δικαστικές αρχές.
Οι άνθρωποι που ευθύνονται κατά τον κ Τσοχατζόπουλο για το γεγονός ότι τώρα ο ίδιος βρίσκεται σε αυτή τη θέση κρύβονται . «Ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα μλήσει στο φυσικό του δικαστή και θα αποκαταστήσει τις αδικίες », είπαν οι νομικοί παραστάτες του πρώην υπουργού.
Μάλιστα, ο πρώην υπουργός μέσω των συνηγόρων του απάντησε στη χθεσινή έκκληση της Αρετής Τσοχατζοπούλου, η οποία τον κάλεσε, δια του δικηγόρου της Μιχάλη Δημηματρακόπουλο, να σπάσει τη σιωπή του. Ωστόσο, ο πρώην υπουργός διεμήνυσε πως θα μιλήσει όταν το κρίνει εκείνος και δεν δέχεται υποδείξεις.

Έκκληση για την αποφυλάκι
Keywords
Τυχαία Θέματα