Άλλοι δύο "πειρατές" βρέθηκαν να μοιράζουν "κλειδιά" για συνδρομητικά κανάλια στη Θεσσαλονίκη

Για την πρώτη περίπτωση συνελήφθη ένας 43χρονος ενώ για τη δεύτερη σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων. ΜΙας 48χρονης και ενός 25χρονου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, μοίραζαν σε χρήστες του διαδικτύου, κωδικοποιημένα "κλειδιά", παρέχοντας με αυτό τον τρόπο, τη δυνατότητα παράνομης παρακολούθησης συνδρομητικών καναλιών.... Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από μήνυση, που υπέβαλλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πληρεξούσιος δικηγόρος ανώνυμης εταιρίας παροχής υπηρεσιών σε ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η
μήνυση αφορούσε σε δορυφορική "πειρατεία" των υπηρεσιών, που παρέχει η συγκεκριμένη εταιρεία, μέσω παράνομης διανομής τηλεοπτικού σήματός της, σε μεγάλο αριθμό "συνδρομητών".
Από τη διαδικτυακή αστυνομική έρευνα, που έγινε στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των συγκεκριμένων ατόμων και βρέθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη τους.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση, από την ψηφιακή έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο 43χρονος, είχε θέσει σε λειτουργία δικτυακό δορυφορικό αποκωδικοποιητή - διακομιστή ( server ), στον οποίο είχε εγκαταστήσει παράνομο λογισμικό και διαμοίραζε, μέσω διαδικτύου σε χρήστες, ηλεκτρονικά "κλειδιά" αποκωδικοποίησης – αποκρυπτογράφησης για τις συνδρομητικές υπηρεσίες μπουκέτου τηλεοπτικών καναλιών.
Σε έρευνα που έγινε χθες το μεσημέρι στο σπίτι του, βρέθηκε συνδεδεμένος δορυφορικός δέκτης με τον οποίο παρακολουθούσε τα συνδρομητικά κανάλια της εταιρείας και ξένα συνδρομητικά πακέτα, χωρίς να πληρώνει τη μηνιαία συνδρομή. Επίσης, βρέθηκε εγκατεστημένος και συνδεδεμένος ψηφιακός δορυφορικός δέκτης, μέσω του οποίου γινόταν ο διαμοιρασμός των κωδικοποιημένων "κλειδιών" σε άλλους χρήστες, παρέχοντας με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα παράνομης παρακολούθησης συνδρομητικών καναλιών.

Στη δεύτερη περίπτωση , από την έρευνα που έγινε στο σπίτι της 48χρονης, εντοπίστηκε σε λειτουργία δικτυακός δορυφορικός αποκωδικοποιητής - διακομιστής (server), στον οποίο υπήρχε εγκατεστημένο παράνομα κατάλληλο λογισμικό και γινόταν διαμοιρασμός σε χρήστες του διαδικτύου, ηλεκτρονικών "κλειδιών" αποκωδικοποίησης-αποκρυπτογράφησης, που αφορούν συνδρομητικές υπηρεσίες "μπουκέτου" τηλεοπτικών καναλιών.
Όπως προέκυψε, αποκλειστικός χρήστης του τεχνολογικού εξοπλισμού που κατασχέθηκε είναι ο 25χρονος, ο οποίος απουσίαζε κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Ο 43χρονος συλληφθείς της πρώτης περίπτωσης, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Στην ίδια εισαγγελική Αρχή θα υποβληθεί και το προανακριτικό υλικό της δεύτερης περίπτωσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα