Ανάστατη η Κόρινθος για το κέντρο κράτησης


Περίπου 400 λαθρομετανάστες βρίσκονται από σήμερα στο στρατόπεδο της Κορίνθου, καθώς η αστυνομία πραγματοποίησε τα ξημερώματα επιχείρηση μεταφοράς στον χώρο, ενώ τέσσερις λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο της πόλης.....

Η κατάσταση στην πόλη παραμένει έκρυθμη, μετά και τα χθεσινά επεισόδια μεταξύ Αστυνομίας από τη μία πλευρά και Χρυσαυγιτών και κατοίκων της πόλης από την άλλη που αντιδρούσαν στη λειτουργία στρατοπέδου λαθρομεταναστών στην Κόρινθο.
Κάτοικοι της περιοχής ισχυρίζονται ότι οι μετανάστες που μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο προέρχονται και από την
Πάτρα και μεταφέρθηκαν εκεί με πούλμαν της Αστυνομίας.
Επεισοδιακή ήταν και η απογευματινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Κορίνθου, καθώς πολίτες επιτέθηκαν φραστικά τόσο κατά του δημάρχου Κορίνθου όσο και κατά βουλευτών και πολιτευτών του νομού που υποστήριξαν την κίνηση των αρχών να μεταφέρουν τους μετανάστες στο χώρο του στρατοπέδου.
Όλα ξεκίνησαν την Πέμπτη όταν η κίνηση της αστυνομίας να συγκεντρώσει τους λαθρομετανάστες που συνέλαβε, στο στρατόπεδο της Κορίνθου μετατρέποντάς το σε κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών, έγινε αντιληπτή από τους πολίτες της Κορίνθου και περί τα 100 άτομα συγκεντρώθηκαν και απέκλεισαν την πύλη, με επικεφαλής τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιο Μπούκουρα.
Στην πύλη του στρατοπέδου, η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου με τους πολίτες να διαμαρτύρονται, ενώ απέναντί τους παρατάχθηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ που έφτασαν από την Πελοπόννησο και την Αττική.
Keywords
Τυχαία Θέματα