Αναβλήθηκαν οι εκλογές, δεν στήθηκαν κάλπες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Αναβλήθηκαν και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών οι εκλογές για την ανάδειξη του Συμβουλίου Διοίκησής του καθώς δεν στήθηκαν κάν κάλπες το πρωί.
Ομάδα τριακοσίων περίπου φοιτητών του Ιδρύματος και εκπροσώπων εργαζομένων, συγκεντρώθηκαν έξω από το Πανεπιστήμιο, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του νέου Νόμου Πλαίσιο....
Τελικά οι εκλογές δεν έγιναν, ενώ όπως αναφέρουν φοιτητές δεν επιχειρήθηκε κάν να στηθούν κάλπες.
Πάντως, η ματαίωση έγινε χωρίς προπηλακισμούς και επεισόδια. Ανακοίνωση αναμένεται να εκδώσει η εφορευτική επιτροπή.

Η απάντηση του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου
Να επανεξεταστεί η διαδικασία των εκλογών στα ανώτατα ιδρύματα της χώρας, που έχουν «παγώσει» τη λειτουργία τους τις τελευταίες εβδομάδες, ζητάει ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου, μετά την σημερινή αναβολή της διαδικασίας για την ανάδειξη των πρώτων 8 μελών του νέου συμβούλιου διοίκησης του, λόγω κινητοποιήσεων των φοιτητών.

«Όπωςγνωρίζετε και από τη σχετική ανακοίνωση της αρμόδιας Οργανωτικής Επιτροπής», υπογραμμίζει ο πρύτανης, «οι προγραμματισμένες για σήμερα εκλογές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών δεν πραγματοποιήθηκαν, όπως άλλωστε συνέβη και σε όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα».
«Το ατελέσφορο της προσπάθειας και το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούμαστε», συνεχίζει, «θέτει, μεταξύ άλλων, ζήτημα επανεξέτασης από το αρμόδιο υπουργείο της όλης διαδικασίας, με τρόπο που να μην διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία των Πανεπιστημίων, ιδιαίτερα στις σημερινές κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που διανύουμε».
Keywords
Τυχαία Θέματα