Αναβλήθηκε για τις 14 Μαΐου η δίκη του Σ. Φυντανίδη

«Είμαι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Τα 15.000 ευρώ της πρώτης δόσης μου τα έδωσαν φίλοι μου. Εγώ δεν έκανα λεφτά από τη δημοσιογραφία» είπε, απευθυνόμενος στα μέλη του αυτόφωρου τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, ο δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», Σεραφείμ Φυντανίδης....

Ο δημοσιογράφος συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο,
ύψους 135.000 ευρώ (με τις προσαυξήσεις) και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.
Παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο, η δίκη του επρόκειτο να γίνει σήμερα, αλλά αναβλήθηκε για τις 14 Μαΐου. Ο κ. Φυντανίδης προχώρησε σε ρύθμιση των οφειλών του στη ΔΟΥ Ψυχικού και μέχρι τότε η ποινική διαδικασία σε βάρος του αναστέλλεται.
Μιλώντας για την οφειλή του, ο Σ. Φυντανίδης ανέφερε ότι αυτή προέρχεται από την εταιρεία του, «Φυντανίδης και ΣΙΑ», και δημιουργήθηκε, καθώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι άνεργος, παρά το ότι υπήρξε επί 31 χρόνια διευθυντής της «Ελευθεροτυπίας».
Ο συνήγορος του δημοσιογράφου, Αλέξης Κούγιας, ανέφερε ότι ο κ. Φυντανίδης συνελήφθη την ημέρα που του προτάθηκε η θέση του προέδρου της ΕΡΤ.
Keywords
Τυχαία Θέματα