ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...

Κατακόρυφα ανεβαίνουν οι τόνοι στην εσωκομματική κούρσα διαδοχής της Νέας Δημοκρατίας, με τον Απόστολο Τζιτζικώστα να στοχοποιεί ευθέως τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και την Ντόρα Μπακογιάννη για το «φιάσκο» της Μαδρίτης, το οποίο από...

ενωτικό ταξίδι κατέληξε να εντείνει τις βαθιές ρωγμές που απειλούν ανοιχτά πλέον την ενότητα και τη συνοχή της γαλάζιας παράταξης την επομένη των εκλογών.

Έμπειρα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας παρατηρούν με κομμένη την ανάσα τα διασταυρούμενα
πυρά και σε συζητήσεις τους κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ενότητα του κόμματος, λόγω των σαφώς περιχαρακωμένων προσωπικών μηχανισμών που έχουν σχηματιστεί στη Συγγρού και οι οποίοι μετά τις εκλογές εκτιμάται ότι θα είναι δύσκολο να αφήσουν πίσω το ψυχροπολεμικό κλίμα της προεκλογικής περιόδου και να λειτουργήσουν από κοινού υπό το νέο αρχηγό, όποιος και αν είναι αυτός.

Η μέχρι σήμερα δημοσκοπική υπεροχή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σημειώνουν γαλάζιοι παρατηρητές της γαλάζιας κούρσας διαδοχής, δεν προεξοφλεί το αποτέλεσμα της κάλπης καθώς ο πολιτικός χρόνος που απομένει μέχρι τις εκλογές είναι πολύς.

Την ίδια ώρα ο Απόστολος Τζιτζικώστας καταγγέλλει ευθέως την συμμαχία του Βαγγ. Μεϊμαράκη με την Ντόρα Μπακογιάννη για την αντιπροεδρία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με αντάλλαγμα τη στήριξη της δεύτερης στην εσωκομματική αναμέτρηση.

Από τη στρατόπεδο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη επιχειρήθηκε να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι και δεν υπήρξε απάντηση. Δεν συνέβη το ίδιο ωστόσο και με την κα Μπακογιάννη, η οποία εξαπέλυσε μύδρους κατά του κατηγόρου της μέσω συνεργατών της, τονίζοντας ότι «η διγλωσσία και η υποκρισία δεν έχουν καμία σχέση με το νέο. Είναι πιο παλιό και από το παλιό». Συνεργάτες της κας Μπακογιάννη διευκρίνιζαν ότι ο Απ. Τζιτζικώστας ακόμα στις συνομιλίες και τις επαφές που είχε με την ίδια ουδέποτε έφερε αντίρρηση στο να είναι η ίδια υποψήφια για την αντιπροεδρία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. «Δεν φέρνουμε το νέο αν προσπαθούμε να διαγράψουμε την ιστορία της ΝΔ» σημείωναν χαρακτηριστικά τα ίδια στελέχη.

Σε άλλο μήκος κύματος επιχειρεί να εκπέμψει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τηρώντας αποστάσεις από την κόντρα αλά... ισπανικά και προβάλλοντας την ανάγκη ενότητας της παράταξης, επιχειρεί να καλύψει το κενό που άφησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας απομακρυνόμενος από τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Έτσι, ο ίδιος στηρίζει ανοιχτά τον έργο του πρώην πρωθυπουργού, σε μία προσπάθεια να κεφαλαιοποιήσει στην κάλπη τους υποστηρικτές του. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι πολλά στελέχη και συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού βρίσκονται ανοιχτά ή κεκαλυμμένα στο πλευρό του Άδωνι Γεωργιάδη, από τη στιγμή που υπεραμύνεται των πεπραγμένων της κυβέρνησης Σαμαρά.

Πάντως, και οι τρεις τους θα βρίσκονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, γεγονός που επιβεβαιώνει τη σημασία που δίνουν οι υποψήφιοι πρόεδροι στην μάχη της Μακεδονίας, όπου ο Απόστολος Τζιτζικώστας διατηρεί προβάδισμα λόγω και της προέλευσής του από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Από την πλευρά του πάντως ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει την επίθεση περισσότερο στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο κ. Μεϊμαράκης, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τις εσωκομματικές έριδες.
Keywords
Τυχαία Θέματα