Ανήσυχος για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις ο Κινέζος υπουργός Οικονομικών


Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Κίνας δήλωσε ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν η Ευρωζώνη θα επιλύσει τα προβλήματα με το χρέος της μέσα στην επόμενη δεκαετία, ενώ εκτίμησε ότι νέες αναταράξεις στην περιοχή θα περιπλέξουν τις προσπάθειες της κινεζικής κυβέρνησης να μειώσει τα δημοσιονομικά της ελλείμματα....

«Είμαι πραγματικά πολύ ανήσυχος για την Ευρώπη, ανησυχώ για το αν θα μπορέσει να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια», δήλωσε ο Lou Jiwei μιλώντας
σε οικονομικό φόρουμ, όπως μεταδίδει το Reuters.
Αναφερόμενος στην εγχώρια δημοσιονομική πολιτική σημείωσε ότι «οι δαπανες αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς, ενώ εκτιμώ ότι τα δημοσιονομικά έσοδα θα εμφανίσουν μονοψήφια ανάπτυξη στο μέλλον... αντιμετωπίζουμε σημαντικές εγχώριες πιέσεις».
«Όταν βελτιωθεί το εξωτερικό περιβάλλον, ελπίζουμε ότι μπορούμε να επιστρέψουμε σε δημοσιονομική ισορροπία μετά τη διεξαγωγή μεταρρυθμίσεων για πολλά χρόνια», πρόσθεσε.
Η κινεζική κυβέρνηση προβλέπει δημοσιονομικό έλλειμμα περίπου 2% του ΑΕΠ για το 2013, από έλλειμμα 1,6% το 2012.
Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε μέτρα για τον περιορισμό των ελλειμάτων και του χρέους της κυβέρνησης, λέγοντας τα εξής:
«Αρχικά, θα πρέπει να πάρουμε μέτρα για να σταματήσουμε την αυξητική τάση στο χρέος των τοπικών κυβερνήσεων. Στη συνέχεια μπορούμε να μελετήσουμε ποιο σύστημα μπορεί να μας βάλει στο σωστό μονοπάτι».

Πηγή capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα