Απαγορευτικές οι διακοπές για τους Έλληνες

Κατάρρευση του εσωτερικού τουρισμού προβλέπουν οι τουριστικοί φορείς για το 2012, τονίζοντας ότι οι κρατήσεις από Έλληνες έχουν εκμηδενιστεί, ενώ ενδεικτικό είναι ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η κίνηση ήταν εξαιρετικά περιορισμένη....

Η απουσία Ελλήνων τουριστών αναμένεται να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση που διαμορφώνεται στα ξενοδοχεία της χώρας μετά την κατά 2 εκατ. κρατήσεις υστέρηση των εισερχόμενων τουριστών, με βάση τα σημερινά δεδομένα.

«Ακόμα και το 2011, χρονιά με αυξήσεις σε αφίξεις και έσοδα για τον ελληνικό τουρισμό κατά γενική
ομολογία, κάποια ξενοδοχεία αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας. Είναι τα ξενοδοχεία που βασίζονταν κυρίως στον εγχώριο τουρισμό, ο οποίος εδώ και μια διετία έχει καθοδική πορεία» επισημαίνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γιάννης Ρέτσος, με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουριστικών φορέων, ο εσωτερικός τουρισμός μειώθηκε κατά 20% το 2010 συγκριτικά με το 2009, αλλά και κατά 20% το 2011 σε σχέση με το 2010, όταν η περυσινή χρονιά άγγιξε επίπεδα-ρεκόρ για τους τουρίστες που προέρχονταν από το εξωτερικό.
Για τον λόγο αυτό το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΞ επεξεργάζεται σχέδιο τόνωσης του εσωτερικού τουρισμού σε συνεργασία με όλες τις ενώσεις ξενοδόχων της χώρας. Συγκεκριμένα, στόχος είναι η κατάρτιση μιας λίστας με προνομιακά πακέτα διακοπών, προσφορές και εκπτώσεις σε συνεργαζόμενα ξενοδοχεία που θα απευθύνονται ειδικά σε Έλληνες παραθεριστές. Η ΠΟΞ, όπως τόνισαν ο κ. Ρέτσος και ο γενικός διευθυντής της Ομοσπονδίας Γιώργος Αμβράζης, επιδιώκει να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότερες κατά τόπους ενώσεις και κατ' επέκταση περισσότεροι τουριστικοί προορισμοί, ώστε «να υπάρχει δυνατότητα επιλογής και να είναι “ελκυστική” η δράση».
zougla.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα