ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ ΚΟΥΡΔΙΣΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...

Η Λεϊλά Ζάνα, βουλευτής και εμβληματική αγωνίστρια της κουρδικής υπόθεσης στην Τουρκία, κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση της Άγκυρας και τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) να σταματήσουν τις ένοπλες ενέργειες,...

προσθέτοντας πως, αν δεν το πράξουν, θα αρχίσει απεργία πείνας.

«Επιστρέψτε στο τραπέζι (των διαπραγματεύσεων)!», τόνισε η βουλευτής του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), την οποία επικαλείται η εφημερίδα Hurriyet,
στη διάρκεια πορείας που πραγματοποίησαν αιρετοί αξιωματούχοι του κινήματός της στην επαρχία Σιρνάκ (νοτιοανατολική Τουρκία).

«Απευθύνω την έκκληση προς όλα τα μέρη που φέρουν όπλα. Σε διαφορετική περίπτωση, θα αρχίσω μια απεργία πείνας μέχρι θανάτου», απείλησε η Λεϊλά Ζάνα, «προτιμώ να πεθάνω παρά να παραμείνω θεατής των σκοτωμών που διαπράττονται».

«Αυτοί που με γνωρίζουν το ξέρουν καλά. Δεν θα υπαναχωρήσω στην απόφασή μου, ακόμη κι αν μου κόψουν το κεφάλι. Φτάνει πια», δήλωσε η Λεϊλά Ζάνα.

Το 2012, η κούρδισσα βουλευτής είχε συμμετάσχει σε μια απεργία πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους κούρδους κρατουμένους που ζητούσαν καλύτερες συνθήκες κράτησης. Βραβευμένη με το βραβείο Ζαχάροφ για τα ανθρώπινα δικαιώματα που απονέμεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Λεϊλά Ζάνα είχε φυλακισθεί από το 1994 έως το 2004 κατηγορούμενη για σχέσεις με το PKK.
Keywords
Τυχαία Θέματα