Από την Πέμπτη αναμένεται βελτίωση του καιρού…


Μέχρι και την Τετάρτη θασυνεχιστεί η κακοκαιρία στην Ελλάδα, με χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές καιισχυρούς ανέμους. Η σκόνη από τη Σαχάρα έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της στηνΑττική. Σήμερα Κυριακή, 11 Μαρτίου, σύμφωνα με την ΕΜΥ, σε όλη τη χώρα θαεπικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά σταδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα κυρίως στα κεντρικά και νότια. Χιονοπτώσειςαναμένονται στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε ημιορεινές περιοχέςτης
βόρειας Ελλάδας... Τα φαινόμενα στα κεντρικά και νότια θα είναι κατά τόπουςέντονα κυρίως το απόγευμα και το βράδυ στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικούΑιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι 8 μποφόρ στα πελάγη, ενώη θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Στην Αττική θαεπικρατήσουν νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Βαθμιαία οι βροχές θα ενταθούν και θαεκδηλωθούν καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουνβόρειοι-βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Ηθερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστηθερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη θαεπικρατήσουν νεφώσεις με ασθενείς βροχές, οι οποίες το απόγευμα θα ενταθούν καιενδέχεται να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 2 με 4μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Θα σημειωθούν νεφώσεις μεβροχές στη Μακεδονία και βαθμιαία και στη Θράκη. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώςκαι στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Από το απόγευμα αναμένονται καταιγίδεςστα θαλάσσια τμήματα.
Οι άνεμοι θα πνέουνανατολικοί-βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ, ενώ ηθερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θαείναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του Ιονίου, τηνΗπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν νεφώσεις μεβροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σταημιορεινά της δυτικής Στερεάς και της Ηπείρου.
Από το μεσημέρι ταφαινόμενα θα είναι ισχυρά στην δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο, ενώ θαεξασθενίσουν από το βράδυ.
Οι άνεμοι θα πνέουνανατολικοί-βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα κεντρικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθείαπό 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο θα είναι τοπικά 3 με 5 βαθμούςχαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, τηνανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούννεφώσεις με ασθενείς βροχές. Βαθμιαία οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούνκαταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια τμήματα.
Οι άνεμοι θα πνέουνβόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στα ανατολικά και νότια 8 μποφόρ,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και τηνΚρήτη θα επικρατήσουν νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Βαθμιαία οι βροχές θαενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα από τοαπόγευμα και θα εξασθενήσουν τη νύχτα.
Οι άνεμοι θα πνέουν σταδυτικά βόρειοι-βορειοανατολικο
Keywords
Τυχαία Θέματα