Απόφαση για τους πληγέντες από την πυρκαγιά της Βιάννου

Απόφαση για την οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής Βιάννου Κρήτης από την πυρκαγιά της 29ης Ιουλίου και για την παροχή στεγαστικής συνδρομής, ύψους 360.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια και την προσωρινή στέγαση των πληγέντων, υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλογιάννης. Η απόφαση έχει προωθηθεί για συνυπογραφή στα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών.....

Η απόφαση οριοθετεί τις πυρόπληκτες περιοχές του δήμου Βιάννου
Κρήτης, ρυθμίζει τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση, από την αρμόδια Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, στεγαστικής συνδρομής για την επισκευή ή την ανακατασκευή των κτιρίων που έχουν υποστεί βλάβες από την πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού, ενώ επιπλέον προβλέπει τη δυνατότητα χρησιμοποίησης της συνδρομής για αγορά έτοιμου ή υπό ανέγερση κτιρίου στην ίδια Δημοτική Ενότητα.

Επιπλέον, με την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, καλύπτονται οι στεγαστικές ανάγκες των πληγέντων από την ημέρα του συμβάντος μέχρι την οριστική επισκευή ή ανακατασκευή της κατοικίας τους, με τη χορήγηση μεταφερόμενου οικίσκου στους ιδιοκτήτες κατοικιών που χαρακτηρίστηκαν επικίνδυνες ή προσωρινά ακατάλληλες για χρήση.
Keywords
Τυχαία Θέματα