Απολογούνται στον ανακριτή για απιστία μέλη του ΔΣ της «ΑΓΡΟΓΗΣ»



Την πόρτα του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή θα αρχίσουν να περνούν τις επόμενες ημέρες επτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «ΑΓΡΟΓΗ», προκειμένου να απολογηθούν για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, όπως επίσης και τρία μέλη της επιτροπής επιτυχόντων, που κατηγορούνται για απλή συνέργεια στο αδίκημα της απιστίας....

Η κλήτευσή τους από τον κ. Μαλλή έγινε στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργεί ο εν λόγω ανακριτής για τις προσλήψεις 269 ατόμων με συνοπτικές διαδικασίες στην
«ΑΓΡΟΓΗ» το Σεπτέμβριο του 2009, επί θητείας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης του κ. Σωτήρη Χατζηγάκη.
Η εισαγγελική διερεύνηση της υπόθεσης είχε ξεκινήσει με εντολή της πρώην προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ελένης Ράικου, και με αφορμή τις καταγγελίες που είχε κάνει ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, στην «ΑΓΡΟΓΗ» υπήρξε, επί κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, όργιο παράνομων προσλήψεων συγγενών και φίλων πρώην υπουργών και βουλευτών του κόμματος της ΝΔ.
Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών διαβιβάστηκαν και στοιχεία της Κατερίνας Μπατζελή, η οποία είχε ζήτησε από την «ΑΓΡΟΓΗ» να μην προχωρήσει στην πρόσληψη των 270 ατόμων.
Παρ” όλα αυτά η εταιρεία προχώρησε στις προσλήψεις, παρά το γεγονός ότι αυτές καταγγέλθηκαν ως παράνομες ή άνευ αντικειμένου. Οι συμβάσεις δεν καταγγέλθηκαν ως το Δεκέμβριο του 2010, με αποτέλεσμα η ζημιά σε βάρος του Δημοσίου από τη μισθοδοσία να ξεπερνά τα επτά εκατ. ευρώ.
Ανάμεσα στους προσληφθέντες στην «ΑΓΡΟΓΗ» -αντικείμενο της οποίας ήταν η ψηφιοποίηση αγροτεμαχίων- φέρεται να είναι μακιγιέρ, κομμωτές, καπετάνιοι, αλλά και μάγειροι και ζαχαροπλάστες!
Μάλιστα, η σχετική δικογραφία είχε διαβαστεί στη Βουλή τον Ιούνιο του 2011 από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων, κάτι όμως που δεν έγινε ποτέ…
Keywords
Τυχαία Θέματα