Απόπειρα πειρατικής επίθεσης σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο στη Νιγηρία

Πειρατές επιχείρησαν να καταλάβουν την Παρασκευή ελληνόκτητο πετρελαιοφόρο στη θαλάσσια περιοχής ανοικτά της Νιγηρίας, ωστόσο η απόπειρα τους δεν καρποφόρησε, καθώς το πλήρωμα τους αντιλήφθηκε έγκαιρα και κρύφτηκε σε ασφαλές χώρο, στερώντας τους τα "κλειδιά" του πλοίου, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων το οποίο επικαλείται το Διεθνές Γραφείο Ναυσιπλοϊας (International Maritime Bureau)....
Όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα το τάνκερ είχε αγκυροβολήσει ανοιχτά του Λάγος. Νωρίς το πρωί της Παρασκευής επιβιβάστηκαν στο πλοίο οι ένοπλοι πειρατές, σύμφωνα με
τον κ. Νόελ Τσουνγκ, ο οποίος είναι επικεφαλής του κέντρο αναφορών πειρατείας του IMB στην Κουάλα Λουμπούρ.
Τα 23 μέλη του πληρώματος πρόλαβαν να κλειδωθούν μέσα σε ασφαλές δωμάτιο και έστειλαν σήμα κινδύνου που ελήφθη από το IMB, το οποίο με τη σειρά του ενημέρωσε άμεσα το Ναυτικό της Νιγηρίας και πολεμικά πλοία που περιπολούν στη περιοχή, όπως δήλωσε ο κ. Τσουνγκ.Στο τηλεγράφημα τονίζεται πως τα δωμάτια ασφαλείας χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο από τα πληρώματα προκειμένου να αποτρέπουν επιθέσεις από πειρατές.
Ο επικεφαλής του κέντρου αναφορών πειρατείας του IMΒ σημείωσε ότι οι πειρατές φαίνεται πως είχαν ως στόχο να αφαιρέσουν το φορτίο του πλοίου, ωστόσο μετά την ενέργεια των πληρώματος δεν τα κατάφεραν. Παράλληλα ενημερώθηκαν και τα πληρώματα άλλων πλοίων που βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή της δυτικής Αφρικής να είναι σε επιφυλακή.«Η περιοχή παραμένει επικίνδυνη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και πρόσθεσε πως τουλάχιστον 21 επιθέσεις έχουν καταγραφεί στον κόλπο της Γουινέας, στην δυτική ακτή της Αφρικής φέτος, ενώ έχουν καταληφθεί τέσσερα πλοία. Δύο ναυτικοί σκοτώθηκαν, δυο τραυματίστηκαν και τρεις απήχθησαν.
Στο τηλεγράφημα σημειώνεται πως σε αντίθεση με τα ανάλογα περιστατικά που σημειώνονται στις ακτές της Σομαλίας, οι συμμορίες των πειρατών στην δυτική Αφρική δεν κάνουν επιθέσεις με στόχο τα λύτρα, αλλά για να κλέψουν το φορτίο και στη συνέχεια να το πουλήσουν στην «μαύρη» αγορά.Η Νιγηρία και το γειτονικό Μπενίν έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο χρόνο περιπολίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα