Αποπειράθηκαν να φύγουν παράνομα και συνελήφθησαν

Την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν οικονομικοί μετανάστες σε Ηγουμενίτσα και Πάτρα, τα σχέδια των οποίων, ωστόσο, ανέκοψαν οι αρμόδιες Λιμενικές Αρχές...

Συγκεκριμένα, σήμερα τα ξημερώματα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρκεια ελέγχου από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, συνελήφθησαν ένας 55χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού οχήματος και ο 39χρονος -επίσης αλλοδαπός- συνοδηγός, καθώς διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν κρυμμένους σε ειδικό
χώρο εντός του φορτίου πέντε μετανάστες στερούμενους νομιμοποιητικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το φορτηγό όχημα κατασχέθηκε.
Στην Πάτρα, χθες το απόγευμα, σημειώθηκε ανάλογο περιστατικό στον νότιο λιμένα Πατρών. Στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών/ Τμ. Αλλοδαπών εντόπισαν, πριν από την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό την Ιταλία, επτά αλλοδαπούς, οι οποίοι επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, και συνελήφθησαν.
Προανακρίσεις κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα