Άρχισαν τα αντιφασιστικά συλλαλητήρια

Με συγκεντρώσεις, πορείες και συναυλίες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας τα συνδικάτα λένε «όχι» στο φασισμό....

Σε εξέλιξη είναι η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. Στις 14:00 στο Σύνταγμα θα πραγματοποιηθεί συναυλία.

Στη συναυλία έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή
οι Θάνος Μικρούτσικος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μίλτος Πασχαλίδης, Νατάσα Μποφίλιου, Μπάμπης Στόκας, Χρήστος Θηβαίος, Πάνος Μουζουράκης, Γιώργος Σαρρής, Kollektiva, Afaza, Dason. Επίσης θα συμμετέχουν μαθητικά συγκροτήματα: από το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης, το Μουσικό Σχολείο Ιλίου και οι One night band (Ν.Σμύρνη).
Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Πανεπιστημίου στο ύψος της Σταδίου, καθώς σύλλογοι φοιτητών, σπουδαστών και μαθητών, που πρόσκεινται στο ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών), πραγματοποιούν αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

Από τις 11:30 και με εντολή της αστυνομίας είναι κλειστοί οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα - Πανεπιστήμιο - Ευαγγελισμό.
Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη (στο Άγαλμα Βενιζέλου), στην Πάτρα (πλατεία Γεωργίου), καθώς και σε Γιάννετα, Καρδίτσα, Λάρισα, Βόλο, Χαλκίδα,Καβάλα, Κομοτηνή, Λαμία.
Στις 18:00, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, κόμματα και φορείς καλούν σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Περίπου την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθούν αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη (Αγαλμα Βενιζέλου), Σέρρες, Ιωάννινα, Βόλο, Ηράκλειο, Κατερίνη και Χανιά.

Συγκεντρώσεις και την Πέμπτη Στην Κοζάνη, διοργανώνεται συναυλία, στις 19:30, στην κεντρική πλατεία και με την συμμετοχή μαθητικών και φοιτητικών συγκροτημάτων.
Στην Ξάνθη, συναυλία θα γίνει στις 19.30 στην κεντρική πλατεία.
Στην Αλεξανδρούπολη θα πραγματοποιηθεί συναυλία την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα έξω από το Δημαρχείο. Καλούν με αποφάσεις τους το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Οικοδόμων, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θράκης και το ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής.
Keywords
Τυχαία Θέματα