Μπαράκ Ομπάμα: Σας ευχαριστώ που με πιστέψατε, τα καλύτερα έρχονται

Ο Μπαράκ Ομπάμα επανεξελέγη στην προεδρία των ΗΠΑ για δεύτερη τετραετία, καταφέρνοντας να επικρατήσει του μεγάλου αντιπάλου του Μιτ Ρόμνεϊ, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη μάχη που πάντως τελείωσε με καθαρή διαφορά σε επίπεδο εκλεκτόρων και με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να «κρατάει» την Πολιτεία του Οχάιο και να «κλειδώνει» τον αριθμό των 275 εκλεκτόρων
που του εξασφάλισαν την επανεκλογή του.....

«Τα καλύτερα έρχονται για τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της νικητήριας ομιλίας του και πρόσθεσε πως «ενώ πριν από διακόσια χρόνια ήμασταν αποικία, πλέον τελειοποιούμε αυτό που είναι το περπωμένο μας».
«Είμαστε μια αμερικανική οικογένεια και στεκόμαστε όλοι μαζί σαν ένα έθνος. Σας ευχαριστώ που πιστέψατε» είπε ο Ομπάμα, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη και την χαρά του που εν μέσω τόσων δυσκολιών, κατάφερε να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων.

Απόψε εσείς, ο αμερικανικός λαός, μας θυμίσατε ότι η διαδρομή μας ήταν μακρά και ξέρουμε ότι τα καλύτερα πρόκειται να έρθουν για τις ΗΠΑ, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος, τονίζοντας ότι ποτέ δεν έτρεφε περισσότερες ελπίδες για την Αμερική απ' ότι σήμερα.
Θέλω να ευχαριστήσω κάθε Αμερικανό που συμμετείχε σε αυτές τις εκλογές, όλους αυτούς που ψήφισαν για πρώτη φορά και εκείνους που περίμεναν πολλή ώρα στην ουρά, υπομονετικά για να ψηφίσουν, σημείωσε ο Ομπάμα, υπογραμμίζοντας πως ότι και αν ψήφισε καθένας, έκανε την φωνή του να ακουστεί.

Συγχαίρω τον Μιτ Ρόμνεϊ και τον Πολ Ράϊαν για την εκστρατεία τους, είπε αναφερόμενος στους Ρεπουμπλικάνους αντιπάλους του, προσθέτοντας ότι ανυπομονεί να συνεργαστεί με τον Ρόμνεϊ, προκειμένου να βρουν τρόπους για να κάνει η χώρα βήματα προς τα εμπρός, δήλωσε ο Ομπάμα.

Στην συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο της συζύγου του Μισέλ και απευθυνόμενος σε εκείνη την διαβεβαίωσε: «ποτέ δεν σε αγάπησα περισσότερο», ενώ αναφέρθηκε στις κόρες του, λέγοντας ότι είναι περήφανος για την οικογένειά του. Παράλληλα απευθύνθηκε με θερμά λόγια και στο επιτελείο του, χαρακτηρίζοντας την ομάδα του, «την καλύτερη που υπήρξε ποτέ», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον «καλύτερο» -όπως είπε- αντιπρόεδρο, τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος ανέβηκε στην σκηνή μετά το πέρας της ομιλίας, μαζί με συνεργάτες, αλλά και την πρώτη κυρία.
Ο Ομπάμα τελείωσε τον διθυραμβικό του λόγο εν μέσω επευφημιών και υπό τους ήχους τραγουδιού του θερμού υποστηρικτή του, Μπρους Σπρίνγκστιν.

Aπό την πλευρά του ο Μιτ Ρόμνεϊ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, συνεχάρη τον Μπαράκ Ομπάμα για τη νίκη του και ανακοίνωσε πως επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του.

ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ
Βερμόντ (3 εκλέκτορες)Μασαχουσέτη (11 εκλέκτορες)Ρόουντ Άιλαντ (4 εκλέκτορες)Κονέκτικατ (7 εκλέκτορες)Ντέλαγουερ (3 εκλέκτορες) - Είναι η πολιτεία που εκλέγεται ο αντιπρόεδρος Τζο ΜπάιντενΜέριλαντ (10 εκλέκτορες)Ουάσινγκτον D.C. (τρεις εκλέκτορες)Μέιν (4 εκλέκτορες)Ιλινόι (20 εκλέκτορες) - Η πολιτεία του Αμερικανού προέδρουΜασαχουσέτη (11 εκλέκτορες)
Keywords
Τυχαία Θέματα