ΜΠΑΡΟΖΟ: "Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ"!


Ο κ. Παπαδήμος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το δεύτερο πακέτοστήριξης για την Ελλάδα, αλλά και η εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα είναι πολύσημαντικά βήματα που θα βελτιώσουν τις οικονομικές προοπτικές της χώρας και θαθέσουν τους όρους που θα οδηγήσουν σε υψηλότερη και βιώσιμη ανάπτυξη. Ο έλληναςΠρωθυπουργός τόνισε, παράλληλα, ότι το νέο οικονομικό πρόγραμμα περιλαμβάνειένα ευρύ φάσμα μεταρρυθμίσεων που θα ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα τουιδιωτικού... και δημόσιου τομέα και θα επαναφέρουν την ανταγωνιστικότητα. Σημείωσε, επίσης ότι η διαδικασία οικονομικής εξυγίανσης καιη έλλειψη ρευστότητας επηρέασαν αρνητικά την οικονομική δραστηριότητα και τηναπασχόληση στην Ελλάδα, με σοβαρές συνέπειες και στην εφαρμογή του προγράμματοςπροσαρμογής. Για το λόγο αυτό, τόνισε ο πρωθυπουργός, είναι αναγκαίο το δεύτεροπρόγραμμα να συνοδευτεί με συγκεκριμένα μέτρα και δράσεις που θα φέρουν θετικόαντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα και την απασχόληση.

Σε δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο Ζ. Μπαρόζο, κληθείς νασχολιάσει τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, οοποίος τάχθηκε υπέρ του ορισμού επιτρόπου με ευθύνη το έργο της ανοικοδόμησηςστην Ελλάδα, ο Ζ. Μπαρόζο είπε ότι προς το παρόν επαρκεί η Ομάδα Δράσης, πουέχει συσταθεί από την Επιτροπή και η οποία λειτουργεί, υπό την αιγίδα του ιδίουπροσωπικά καθώς και του αντιπροέδρου Ο. Ρεν.
«Τα προβλήματα της Ελλάδας δεν θα τα λύσει ένας επίτροπος,αλλά η ίδια η Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Επιτροπής.
Σχολιάζοντας το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας, ο Ζ. Μπαρόζοτόνισε ότι δεν περιορίζεται μόνο σε προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής καιαναφέρθηκε στους φιλόδοξους στόχους που περιλαμβάνει για την προώθηση τωνδιαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Ο ρόλος της Ομάδας Δράσης είναι να στηρίξει τιςπροσπάθειες της χώρας, τόνισε ο Ζ. Μπαρόζο.
Keywords
Τυχαία Θέματα