Δεμένα τα πλοία - Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – ΠΝΟ!

Δεμένα το πρωί της Μεγάλης Τρίτης τα πλοία στα λιμάνια εξαιτίας της εμμονής της ΠΝΟ στην πραγματοποίηση της 48ωρης απεργίας Μεγάλη Τρίτη και Τετάρτη. Μιλώντας το πρωί της Μεγάλης Τρίτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Αμπατζής, πρόεδρος των ξενοδόχων της Πάρου έκανε λόγο για ανάλγητους συνδικαλιστές που φυλακίζουν τους νησιώτες. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι απέναντι στα δικαιώματα των συνδικαλιστών γιααπεργία βρίσκεται το δικαίωμα των νησιωτών να
επισκεφθούν το γιατρό καινα πάνε στο σπίτι τους.... Εκτίμησε ότι η τουριστική κίνηση έχειπέσει σε σχέση με πέρσι περίπου 30% και δημιουργείται ήδη αρνητικό κλίμαγια την καλοκαιρινή σεζόν.

Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Αντώνης Νταλακογιώργος είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι η απεργία εξελίσσεται ομαλά και εκτίμησε πως η συμμετοχή είναι καθολική. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει υποχωρήσει σε κανένα από τα βασικά τους αιτήματα. Είπε ότι η συνέχιση των κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί μετά το Πάσχα και στην στάση τους θα λάβουν υπ’ όψιν όλες τις παραμέτρους, μεταξύ των οποίων και την προεκλογική περίοδο.

Αποφασισμένοι να ναυλώσουν πλοία ώστε να μεταφέρουν τα προϊόντα τους στην Αθήνα είναι οι παραγωγοί της Κρήτης. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο αντιπρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Τυμπακίου Ηρακλείου Κρήτης, Αρίστος Σμαραγδάκης, είπε πως στόχος είναι να ναυλωθούν πλοία. Επισήμανε πάντως ότι αυτό δεν έχει γίνει ακόμα καθώς δέχονται απειλές από συνδικαλιστές της ΠΝΟ.

Την Μεγάλη Δευτέρα, η Άννα Διαμαντοπούλου μίλησε για προειλημμένη απόφαση που υπαγορεύτηκε από τις προεκλογικές σκοπιμότητες του ΚΚΕ εδώ και μία εβδομάδα και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης των ναυτικών, δηλώνοντας έτοιμη να εφαρμόσει την όποια απόφαση της κυβέρνησης ακόμα και την ύστατη στιγμή.

Για συκοφαντίες της κ. Διαμαντοπούλου κατά του ΚΚΕ που υπερασπίζεται το δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών, κάνει λόγο σε ανακοίνωση του το κόμμα του Περισσού.

Επίθεση τόσο στο ΚΚΕ, όσο και στη ΝΔ, χωρίς να τους κατονομάσει, εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή την απεργία.

Όπως είπε αναφερόμενος εμμέσως στο ΚΚΕ, κόμματα για καθαρά πολιτικούς λόγους κινούν πολιτικές δυνάμεις που επιδιώκουν τη διάλυση του τόπου και επιχειρούν όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Παράλληλα, φωτογραφίζοντας τη ΝΔ, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε πως το κόμμα στέλνει αντιφατικά και αμφίσημα μηνύματα σχετικά με την απεργία.

«Ο κ. Βενιζέλος έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα ή σκόπιμα διαστρεβλώνει τις θέσεις της ΝΔ», απάντησε ο Γιάννης Μιχελάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Ντόρα Μπακογιάννη επισήμανε ότι το ΚΚΕ πρέπει να καταλάβει το μέθεγος των ευθυνών του με την ΠΝΟ, λέγοντας ότι το κόμμα έχει ευθύνες για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) Απόστολος Βεντούρης χαρακτήρισε από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ «μικρή φασιστική κάστα που αμείβεται πλουσιοπάροχα» την ΠΝΟ, επαναλα
Keywords
Τυχαία Θέματα