«Δεν είναι λύση οι οριζόντιες απολύσεις στο Δημόσιο»

«Δεν είναι λύση οι οριζόντιες απολύσεις στο Δημόσιο» δηλώνει ο γραμματέας της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης στην εφημερίδα «Real News», μολονότι αναγνωρίζει ότι πρέπει να γίνει σταδιακή μείωση και αξιολόγηση του προσωπικού...

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο δημόσιος τομέας είναι ο μεγάλος ασθενής στον τόπο μας. Χρειάζεται να γίνουν πολλά ακόμη. Χρειάζεται βεβαίως να υπάρξουν και σταδιακή μείωση, αξιολόγηση και ορθολογική αξιοποίηση
του ανθρώπινου δυναμικού. Επίορκοι δεν μπορεί ούτε να παραμένουν στις θέσεις τους ούτε και να πληρώνονται ακόμη και έπειτα από τελεσίδικες καταδίκες. Λύση όμως δε μπορεί να είναι οι οριζόντιες απολύσεις».
Σε ερώτηση για το αν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης αποτελεί «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις απαντά: «Ο ίδιος δηλώνει πως το πρόβλημα που ανέλαβε να αντιμετωπίσει θα λυθεί μέσα στην εβδομάδα που ξεκινά».
Παράλληλα, ο κ. Κεφαλογιάννης υπογραμμίζει πως «δεν πρόκειται να δεχθούμε νέα μέτρα» και προσθέτει ότι «ο πρωθυπουργός απέκλεισε τα νέα μέτρα, τα αποκλείει και η Βουλή».
Keywords
Τυχαία Θέματα