Διαφωνίες για την υπόθεση της Siemens

Συνεχίζεται το «σερί» διαφωνιών για την ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens.....

Έτσι, η διαφωνία που ανέκυψε αυτή τη φορά ανάμεσα στον εφέτη- ειδικό ανακριτή Ι. Φιοράκη και τον εισαγγελέα εφετών Γ. Μπρη οδηγεί σε προσωρινή ελευθερία- μέχρι να αποφανθεί το δικαστικό συμβούλιο-ένα ακόμα στέλεχος του ΟΤΕ, που είχε ενεργό ρόλο στην υπογραφή της σύμβασης για την ψηφιακοποίηση του δικτύου του Οργανισμού και σε
λογαριασμούς του βρέθηκαν χρήματα, που κατά τις δικαστικές αρχές θεωρήθηκαν προϊόν ένομης συναλλαγής.
Πρόκειται για τον Παν. Νικάκη, πρώην στέλεχος του ΟΤΕ, που συμμετείχε στις επιτροπές αξιολόγησης των τροσφορών , ο οποίος κατηγορείται για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» και «παθητική δωροδοκία».
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο σε λογαριασμό του βρεθήκαν περίπου 400.000 ευρώ, που δεν δικαιολογούνται, ένα μέρος των οποίων φέρονται να κατατέθηκαν από τη μητρική Siemens και ένα μέρος από άγνωστο καταθέτη.

Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι τα επίμαχα χρηματικά ποσά αποτελούν μέρος προσωπικών του οικονομιών και καταθέσεων συγγενικών του προσώπων.
Μετά την απολογία του ο ανακριτής Ι. Φιοράκης ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος με εγγύηση 150.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ ο εισαγγελέας Γ. Μπρης ότι ο Π. Νικάκης έπρεπε να οδηγηθεί στη φυλακή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες μέρες είχαν προηγηθεί σχετικές διαφωνίες, για την προσωρινή κράτηση ή όχι του πρώην στελέχους του ΟΤΕ, Δημήτρη Αυλωνίτη, καθώς και του Αθανάσιου Γρεβενίτη, πρώην γενικού διευθυντή λειτουργιών του Οργανισμού.
Για όλες τις διαφωνίες και για την τύχη των τριών κατηγορουμένων θα αποφασίσει, εντός των ημερών, με διαφορετικά βουλεύματά του το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.
Keywords
Τυχαία Θέματα