«Δικαίωση για την δολοφονία του παιδιού μας»

«Η δίκη βοήθησε να αναδειχθεί η καλή φήμη του παιδιού μας», αναφέρει η οικογένεια του Ρόμπερτ Σέμπατζ, του 18χρονου Βρετανού που δολοφονήθηκε πέρυσι στη Ζάκυνθο.....
Με την ολοκλήρωση της δίκης για τον θάνατο του Ρόμπερτ Σέμπατζ, του 18χρονου Βρετανού τουρίστα που τον σκότωσε με μαχαίρι οδηγός ταξί, πέρυσι το καλοκαίρι στη Ζάκυνθο, η οικογένειά του εκφράζει την ευγνωμοσύνη της σε όσους συμπαραστάθηκαν σ' αυτή την «τραυματική περίοδο» και βοήθησαν «να
αναδειχθεί η καλή φήμη» του παιδιού τους.
«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας προς όλους, άτομα και φορείς στην Ελλάδα και τη Βρετανία, που μας συμπαραστάθηκαν όλον αυτό τον καιρό και ιδιαίτερα τις οικογένειες, τους φίλους και τους συμπολίτες μας, που μας επέτρεψαν να βρεθούμε στην Ελλάδα και να παλέψουμε για τη δικαίωση του Ρόμπερτ και των φίλων του», αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειας.
Αν και η οικογένεια πιστεύει ότι «η ποινή που επιβλήθηκε δεν αντιστοιχεί στον τρομερό και παράλογο χαμό του παιδιού», χαρακτηρίζει παρηγορητικό το γεγονός ότι ο δράστης «κρίθηκε ένοχος για τον θάνατο του γιου τους», καθώς και το γεγονός ότι «κατά τη διάρκεια της δίκης αναδείχθηκε ο εξαίρετος χαρακτήρας και η καλή φήμη του Ρόμπερτ και ότι και τα υπόλοιπα παιδιά υπήρξαν θύματα αυτής της βίαιης επίθεσης».

Η δολοφονία που συγκλόνισε τη Ζάκυνθο
Η δολοφονία που σημειώθηκε πέρσι τον Ιούλιο στο Λαγανά της Ζακύνθου έχει προκαλέσει σοκ τόσο για την αγριότητά της όσο και για το γεγονός ότι έγινε για ασήμαντη αφορμή.
Ο δράστης, ένας 21χρονος οδηγός ταξί, υποστήριξε ότι το θύμα και συμπατριώτες του τον προκάλεσαν σημαδεύοντάς τον με λέιζερ και τον προσέβαλαν, ενώ βρισκόταν κοντά στο ταξί του στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά μαζί με συνάδελφό του.
Πήρε ένα μαχαίρι που είχε στο ταξί του, όρμησε εναντίον τους και χτύπησε στην καρδιά τον Ρόμπερτ Σέμπατζ.
Τραυμάτισε άλλους τέσσερις. Μάλιστα, ένας από τους τραυματίες υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και αναμένεται να πάρει εξιτήριο την ερχόμενη εβδομάδα.
Οι δύο οδηγοί τράπηκαν αμέσως σε φυγή, αλλά τρεις ώρες αργότερα εντοπίστηκαν από την Αστυνομία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.
Μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι τουρίστες έδειχναν ότι είχαν καταναλώσει αλκοόλ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η συμπεριφορά τους ήταν προκλητική και κάποιοι από αυτούς, όταν πέρασαν δίπλα από τα ταξί, άρχισαν «να κλωτσάνε τα λάστιχα». Μετά τη σύλληψη είπε στους αστυνομικούς ότι το μαχαίρι το είχε πετάξει στη θάλασσα, όπου βρέθηκε έπειτα από έρευνα δυτών.
Keywords
Τυχαία Θέματα