Διώξεις για ισόβια σε Λαυρεντιάδη και 27 ακόμη!


Ποινή ισοβίωναντιμετωπίζει ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, μετά τις διώξεις πουάσκησε εναντίον του ο εισαγγελέας για την υπόθεση της Proton Bank. Oοικονομικός εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης, σήμερα, Τετάρτη, άσκησε ποινικέςδιώξεις για έξι κακουργήματα εναντίον του επιχειρηματία και άλλων 27 προσώπων. Τακακουργήματα για τα οποία κατηγορούνται ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και οισυνεργάτες
του είναι...

- Σύσταση και διεύθυνσηεγκληματικής οργάνωσης
- Απάτη κατ' εξακολούθησηκαι από κοινού, με την επιβαρυντική περίπτωση του Ν. 1608/50 περί καταχραστώντου Δημοσίου, που επισύρει, όπως ο ίδιος ο κ. Πεπόνης επισημαίνει στο έγγραφότου, ισόβια κάθειρξη.
- Σε σχέση με το πόρισματου εισαγγελέα Ι. Δραγάτση προσθέτει την επιβαρυντική κατηγορία της απάτης κατ'επάγγελμα και κατά συνήθεια. Ορισμένα από τα υπόλοιπα άτομα κατηγορούνται γιαάμεση και από κοινού συνέργεια στην απάτη.
- Όλοι κατηγορούνται γιαυπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος) κατ΄ εξακολούθηση και από κοινού με τηνεπιβαρυντική περίπτωση του Ν. 1608/50. Απαιτείται μάλιστα η επιστροφή όλων τωνποσών, και όχι μόνο των 54 εκ. ευρώ, όπως ζητούσε το πόρισμα Δραγάτση.
- Παραγγέλλεται επίσηςδίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από μαύρο χρήμα κατ' επάγγελμα στα πλαίσιαεγκληματικής οργάνωσης.
- Προστίθεται και νέοαδίκημα σε σχέση με το πόρισμα Δραγάτση, αυτό της απιστίας κατ' εξακολούθησηκαι από κοινού.
Ο κ. Πεπόνης δεν αρχειοθετείτην υπόθεση των 51 εκ. ευρώ, τα οποία επέστρεψε ο επιχειρηματίας, καθώς δενεγκρίνει και την αρχειοθέτηση της υπόθεση εμπλεκόμενου, ο οποίος έλαβε δάνειο19,5 εκ. ευρώ από την Proton Bank.
Παραγγέλει επίσης στηνανάκριση τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών όλων των ελεγκτικών και εποπτικών οργάνων,οι εκπρόσωποι των οποίων φέρονται να μην γνώριζαν τίποτα για την δανειοδότηση701 εκατ. ευρώ προς τις εταιρίες του κ. Λαυρεντιάδη.
Η είδηση βόμβα, όμως, στηνπαραγγελία του εισαγγελέα περιέχεται στην τελευταία παράγραφο, όπου σπεύδει νακαλέσει την εισαγγελία Πρωτοδικών «να διενεργήσει τα νόμιμα προς διασφάλιση τηςδικαστικής λογοδοσίας των κατηγορουμένων».
Αυτό σημαίνει, σύμφωνα μενομικούς κύκλους, ότι η εισαγγελία καλείται άμεσα να απαγορεύσει την έξοδο από τηχώρα των κατηγορούμενων ή ακόμη και να προχωρήσει - σε συμφωνία με τονανακριτή, ο οποίος αναλαμβάνει πλέον την υπόθεση - στην έκδοση ενταλμάτωνσύλληψης.
ΒΗΜΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα