Δολοφονήθηκε δημοσιογράφος συριακής κυβερνητικής εφημερίδας



Ένας δημοσιογράφος της συριακής κυβερνητικής εφημερίδας «Τεσρίν», ο Νάτζι Ασάαντ, δολοφονήθηκε σήμερα στη νότια συνοικία Τανταμόν της Δαμασκού, μετέδωσε η συριακή τηλεόραση, η οποία έκανε λόγο για μια «τρομοκρατική πράξη εναντίον των ενεργών δυνάμεων του έθνους»....

Ο 60χρονος Ασάαντ, συνταξιούχος δημοσιογράφος, συνέχιζε να γράφει για την εφημερίδα, στην οποία ένα άρθρο του δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.
Πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου σε διάστημα μικρότερο των δυο εβδομάδων στη συνοικία αυτή, στην οποία σημειώνονται βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα
στους αντάρτες και το στρατό.

Στις 22 Νοεμβρίου, ο Μπάσελ Τάουφικ Γιούσεφ, δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης δολοφονήθηκε από αντάρτες που τον κατηγορούσαν για συμμετοχή στις πολιτοφυλακές «Σαμπίχα» του καθεστώτος.
Τουλάχιστον 15 επαγγελματίες δημοσιογράφοι, Σύροι και ξένοι, καθώς και 41 πολίτες - δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία από τον Μάρτιο του 2011, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

Σύμφωνα με την Ένωση Σύρων Δημοσιογράφων, ο Νοέμβριος ήταν ο πιο αιματηρός μήνας για τους εργαζόμενους σε μέσα ενημέρωσης στη Συρία, με 13 επαγγελματίες δημοσιογράφους και πολίτες που δημοσιογραφούσαν μέσω Διαδικτύου νεκρούς σ' ολόκληρη τη χώρα.

"Είναι μια σαφής και σοβαρή ένδειξη ότι οι δημοσιογράφοι και οι άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα της ενημέρωσης, αποτελούν στόχο τόσο των δυνάμεων του καθεστώτος όσο και της ένοπλης αντιπολίτευσης, η οποία έχει σκοτώσει τρεις", τονίζει η "Ένωση Σύρων Δημοσιογράφων.
Keywords
Τυχαία Θέματα