Δύο αστυνομικοί τραυματίες σε πυρά κατά την ορκομωσία Λέτα

Καταιγισμός πυροβολισμών σημειώθηκε πολύ κοντά στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης Παλάτσο Κίτζι το πρωί της Κυριακής ενώ βρισκόταν σε εξελίξη η νέα ορκωμοσία της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα...

Σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση RAI ο δράστης που πυροβόλησε φορούσε κουστούμι. Στην αρχή έφτασε μπροστά από την είσοδο του κυβερνητικού μεγάρου και ξεκίνησε να πυροβολεί κατά των καραμπινιέρι, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο εξ αυτών. Στο έδαφος,
βρέθηκαν επτά κάλυκες από φυσίγγια.
Ο δράστης είναι 46χρονος άνδρας, με νοητική υστέρηση, oνόματι Λουίτζι Πρέτε που κατάγεται από την Καλαβρία και διαμένει κοντά στο Τορίνο.

Στο νοσοκομείο οι δύο τραυματίες αστυνομικοί
Στα νοσοκομεία Σαν Τζοβάννι και Ουμπέρτο Πρίμο της Ρώμης μεταφέρθηκαν οι δυο καραμπινιέροι που τραυματίσθηκαν από τον 46χρονο, πριν από μια ώρα, μπροστά στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης Παλάτσο Κίτζι.
Ο ένας από τους δυο, τραυματίσθηκε, πιο σοβαρά, στα πόδια, αλλά η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.
Μια γυναίκα η οποία περνούσε έξω από το κυβερνητικό μέγαρο τραυματίσθηκε, επίσης, ελαφρά. Ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, μεταβαίνει στα νοσοκομεία στα οποία νοσηλεύονται οι δυο καραμπινιέροι για να τους επισκεφθεί.

Tραυματίας αστυνομικός μετά τους πυροβολισμούς

Ο άνδρας της φωτογραφίας συνελήφθη για το περιστατικό

Πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του πρωθυπουργού

Σε κλοιό αστυνομικών ο δράστης

Τραυματισμένος στο λαιμό ο ένας αστυνομικός
Keywords
Τυχαία Θέματα