Δύο υπόπτους για την επίθεση στη Βοστόνη αναζητά το FBI…



Δύο υπόπτους για τη βομβιστική επίθεση στον μαραθώνιο της Βοστόνης αναζητά το FBI, το οποίο ανακοίνωσε ότι έχει εξακριβώσει την ταυτότητά τους και τόνισε πως «η αναζήτηση και ο εντοπισμός τους είναι τώρα υψίστης προτεραιότητας». Έδωσε στη δημοσιότητα σχετικές φωτογραφίες και βίντεο από κάμερες ασφαλείας, που είναι όμως πολύ κακής ποιότητας...
Στο 30λεπτο βίντεο, οι ύποπτοι 1 και 2, όπως αποκαλούνται, εμφανίζονται να περπατούν ο ένας πίσω από τον άλλον, σε κεντρικό δρόμο της Βοστόνης. Ο ένας φοράει σκουρόχρωμο καπέλο και γυαλιά ηλίου,
και ο άλλος λευκό καπέλο.
Σύμφωνα με τον ειδικό πράκτορα και επικεφαλής των ερευνών του FBI, Ρίτσαρντ Ντεσλόριερς, «ο ύποπτος νούμερο 2 άφησε μία τσάντα στο σημείο της δεύτερης έκρηξης». Το συγκεκριμένο στιγμιότυπο στο βίντεο, δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.
Όπως είπε ο Ντεσλόριερς, οι δύο ύποπτοι «φαίνεται να πηγαίνουν μαζί στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου». Το FBI συμβούλεψε τους πολίτες να μην πλησιάσουν τους δύο άνδρες, αν τους εντοπίσουν, καθώς πιθανώς είναι οπλισμένοι.
Οι φωτογραφίες των υπόπτων, οι οποίες είναι πολύ κακής ποιότητας, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του FBI. «Κάποιος ξέρει αυτούς τους ανθρώπους που είναι φίλοι, γείτονες, συνάδελφοι ή μέλη κάποιας οικογένειας. Κάθε πληροφορία, όσο ασήμαντη και αν φαίνεται, είναι προς το συμφέρον μας. Κάθε στοιχείο μας φέρνει πιο κοντά στη δικαιοσύνη», σημείωσε ο επικεφαλής των ερευνών του FBI.
Κατά τη βομβιστική επίθεση στον μαραθώνιο, έχασαν τη ζωή τους ένα 8χρονο παιδί και δύο νεαρές γυναίκες, ενώ τραυματίστηκαν 170 άτομα. Τουλάχιστον 14 άτομα παραμένουν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά.
Keywords
Τυχαία Θέματα