Δυσφορία Τσίπρα για «Βίλα Αμαλία» και ΑΣΟΕΕ

Tη δυσφορία του για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κεφαλαιοποιεί όσο θα ήθελε τουλάχιστον και όσο θα έπρεπε τη γενικότερη στάση του γύρω από το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, την ίδια ώρα που με συνεχιζόμενες δηλώσεις στελεχών του για την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στη «Βίλα Αμαλία» και στην ΑΣΟΕΕ, ρίχνει νερό στο μύλο της κυβέρνησης, αναμένεται να εκφράσει σήμερα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Α. Τσίπρας...

Η
ηγεσία του κόμματος στην παρούσα φάση με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ επεδίωκε να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας σε ζητήματα διαπλοκής, θεωρώντας τα προνομιακό πεδίο για την ίδια κυρίως λόγο της εσωστρέφειας και της φθοράς που μπορεί να προκαλέσει στην τρικομματική κυβέρνηση.

Παρά όμως το γεγονός ότι οι πάντες στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν καλά πως για την κυβέρνηση θέματα όπως η επέμβαση στην ΑΣΟΕΕ και στη «Βίλα Αμαλία» αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για εκείνη να «αποδράσει» από τη ζοφερή για τους πολίτες μνημονιακή πραγματικότητα, οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ της δείχνουν τη δυνατότητα να μεταφέρει το πεδίο της αντιπαράθεσής της με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε πιο βατά θέματα και κυρίως μακριά από τη λίστα Λαγκάρντ και τα νέα μέτρα που επιβάλλει το μνημόνιο, ενώ της επιτρέπουν να μετριάσει και τις όποιες δημοσκοπικές της απώλειες προς το κόμμα της «Χρυσής Αυγής», χαϊδεύοντας τα αυτιά των πιο ακραίων οπαδών της.

Το γιατί κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου μοιάζουν να πέφτουν στην παγίδα που τους έχει στήσει η κυβέρνηση είναι ένα ζήτημα προς διερεύνηση, έλεγε στέλεχος του κόμματος. Το θέμα των δηλώσεων αυτών έχει απασχολήσει την ηγεσία του κόμματος η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα θέσει όλους προ των ευθυνών τους ζητώντας από τα στελέχη του κόμματος στις δημόσιες τουλάχιστον εμφανίσεις τους να είναι πιο προσεκτικοί.
Keywords
Τυχαία Θέματα