Εδώ κρυβόταν ο Τσετσένος βομβιστής

Μόλις λίγες ώρες μετά την επεισοδιακή σύλληψη του 19χρονου Τσετσένου Τζοχάρ Τσαρνάεφ, το φως της δημοσιότητας βλέπουν φωτογραφίες από το σημείο που κρυβόταν....

Ο νεαρός Τσετσένος είχε βρει καταφύγιο στην πρύμνη ενός σκάφους, στην πίσω αυλή κατοικίας στην οδό Φράνκλιν της Ουότερταουν.
Οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τα ίχνη του μετά από πληροφορία που έδωσε ο ιδιοκτήτης της οικίας, ο οποίος παρατήρησε
αίμα κοντά στο σκάφος και κατόπιν διαπίστωσε ότι μέσα υπήρχε ένα άνδρας που αιμορραγούσε.
Έπειτα από διαπραγματεύσεις και ανταλλαγή πυρών, ο 19χρονος παραδόθηκε και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Μασαχουσέτης καθώς έφερε τραύματα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι κάποιες από τις εικόνες έχουν ληφθεί με τη χρήση θερμικής κάμερας από ελικόπτερο του FBI.

Εν τω μεταξύ, δημόσιος δικηγόρος υπεράσπισης ανατέθηκε το Σάββατο στον Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ο οποίος θεωρείται ο ένας εκ των αυτουργών για τις βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου στη Βοστόνη της Μασαχουσέτης.

Η Μίριαμ Κόνραντ, επικεφαλής του γραφείου της Βοστώνης που αντιπροσωπεύει υπόπτους εγκληματικών πράξεων οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προσλάβουν δικηγόρο, δήλωσε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι «έχουμε ενημερωθεί πως το γραφείο θα αναλάβει την υπόθεση μόλις ασκηθούν οι ποινικές διώξεις».

Η Κόνραντ δήλωσε ότι δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, μια πηγή που συμμετέχει στην έρευνα αποκάλυψε ότι οι αξιωματούχοι ήλπιζαν να καταθέσουν μηνύσεις κατά του Τσαρνάεφ μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.

Η πηγή δήλωσε επίσης ότι ο 19χρονος φέρει τραύματα από πυροβολισμό στο λαιμό και δεν είναι σε θέση να μιλήσει εξαιτίας σοβαρής ζημιάς στη γλώσσα.
Keywords
Τυχαία Θέματα