Εγκρίθηκε η έκδοση στις ΗΠΑ των Αμπού Χάμζα και Μπαμπάρ Αχμάντ

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έδωσε την τελική του έγκριση για την έκδοση, από το Ηνωμένο Βασίλειο στις ΗΠΑ, πέντε βασικών υπόπτων για τρομοκρατία.
Το δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν θα ξανανοίξει τις υποθέσεις των Αμπού Χαμζά αλ-Μάσρι, Μπαμπάρ Αχμάντ και άλλων τριών υπόπτων.....
Η έκδοσή τους αναμένεται να γίνει εντός των ερχόμενων εβδομάδων.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι καλωσορίζει την απόφαση των ανωτάτων δικαστών και βεβαίωσε ότι θα κάνει τα πάντα
για να εκδοθούν το συντομότερο δυνατό.
Οι κατηγορούμενοι υποστήριζαν ότι στις ΗΠΑ οι συνθήκες κράτησής τους θα είναι απάνθρωπες και για τον λόγο αυτό δεν επιθυμούσαν την εκεί έκδοσή τους.

Ο Αμπού Χαμζά κατηγορείται για οργάνωση στρατοπέδου τρομοκρατών στις ΗΠΑ και βοήθεια που παρείχε σε τρομοκράτες στην Υεμένη.
Ο Αχμάντ και ο Σιέντ Ταλά Αχσάν κατηγορούνται για τη διοίκηση διαδικτυακού ιστότοπου που προέτρεπε σε «τζιχάντ» (ιερό πόλεμο),με έδρα το Λονδίνο, και μέσω του οποίου, ενδιαφερόμενοι τρομοκράτες μπορούσαν να βρουν υλικό για μελλοντικές ενέργειές τους, γράφει το BBC.
Τέλος, οι Αντέλ Αμπντούλ Βαρί και Χαλέντ αλ-Φαουάζ κατηγορούνται για βοήθεια που παρείχαν στον Οσάμα Μπιν Λάντεν κατά τις τρομοκρατικές ενέργειες στο Λονδίνο.
Keywords
Τυχαία Θέματα