Εκατοντάδες κιλά κλεμμένου χαλκού βρέθηκαν σε μάντρες

Περισσότερο από έναν τόνο χαλκού έφερε στο φως η κοινή επιχείρηση της Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ σε μάντρες ανακύκλωσης μετάλλων στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας! Μάλιστα, σε μια από αυτές συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ένας 32χρονος που μετέφερε 23 κιλά χαλκού με το αυτοκίνητό του, το οποίο κατασχέθηκε!....

Η επιχείρηση έγινε σε πέντε επιχειρήσεις αγοράς μετάλλων, όπου κατασχέθηκαν 1.233 κιλά
χαλκού σε διάφορες μορφές και διερευνάται αν είχε κλαπεί από μετασχηματιστές και καλώδια της ΔΕΗ. Ο 32χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας που του άσκησε δίωξη για κλοπή, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και αφέθηκε ελεύθερος. Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και ο 20χρονος ιδιοκτήτης μιας από τις μάντρες μαζί με δύο Πακιστανούς που απασχολούσε παράνομα.

*** Πάνω από 3,5 τόνους χαλκού είχαν κλέψει από τα τέλη Μαρτίου οι πέντε Πακιστανοί ηλικίας 25, 17, 23, 19 και 28 χρόνων που συνελήφθησαν στη Μεσσηνία, όταν εξακριβώθηκε ότι είχαν ρημάξει τους μετασχηματιστές στις περιοχές των Φιλιατρών, της Κυπαρισσίας, της Γιάλοβας Πύλου και των Γαργαλιάνων! Από τις συνολικά 18 κλοπές μετασχηματιστών που είχαν διαπράξει, προκάλεσαν ζημιά ύψους 162.000 ευρώ στο δίκτυο της Δ.Ε.Η.!
Keywords
Τυχαία Θέματα