Εληξε με επέμβαση των ΜΑΤ η κατάληψη στο ΑΠΘ



Τερματίστηκε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα η κατάληψη των εργολαβικών υπαλλήλων στο κτήριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έπειτα από επέμβαση της αστυνομίας, παρουσία, εισαγγελέα...

Σύμφωνα με την Αστυνομία, συνελήφθησαν έντεκα άτομα, τα οποία εντός της ημέρας θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για την απόδοση των προβλεπόμενων από το νόμο ποινικών ευθυνών. Οπως έγινε γνωστό ο πρύτανης του ΑΠΘ
ζήτησε την απελευθέρωση των συλληφθέντων.
Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος 20 αστυνομικοί και διήρκεσε μόλις δέκα λεπτά, ενώ δεν σημειώθηκαν εντάσεις και επεισόδια.
Την Τρίτη είχε προηγηθεί η παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έπειτα από αίτημα της πρυτανείας. Ο εισαγγελέας ζητούσε την επέμβαση της αστυνομίας στο κτήριο διοίκησης του Αριστοτελείου και τη σύλληψη των καταληψιών με την αυτόφωρη διαδικασία.
Το κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ τελούσε υπό κατάληψη για περισσότερες από 70 μέρες, από εργολαβικούς υπαλλήλους.
Τις τελευταίες ημέρες λόγω της κινητοποίησης ο χώρος του Πανεπιστημίου είχε κατακλυστεί από σκουπίδια.
Χθες ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με τον πρύτανη, Γιάννη Μυλόπουλο, ο εθελοντικός καθαρισμός των απορριμμάτων από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλλονίκης, τα οποία είχαν συσσωρευτεί εξαιτίας της κινητοποίησης των εργαζόμενων στις εργολαβίες.
Ο κ. Μυλόπουλος ευχαρίστησε τους καθηγητές, τους εργαζόμενους και τους φοιτητές του ΑΠΘ για τη συμβολή τους, καθώς και τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάση Παππά.
Ευχαρίστησε, ακόμη, τους εργαζόμενους στις εργολαβίες γιατί, όπως επισήμανε, σεβάστηκαν την προσπάθεια του Πανεπιστήμιου και με τη στάση τους αυτή συνέβαλαν στην επιτυχία της και τους κάλεσε για μια κόμη φορά Τους να αναστείλουν άμεσα τις κινητοποιήσεις και να αποχωρήσουν από το κτίριο διοίκησης.
Keywords
Τυχαία Θέματα