Ελπίζουν στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής

Ως την τελευταία σανίδα σωτηρίας θεωρούσε η Ελλάδα την τουριστική περίοδο εν μέσω κρίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, στο οποίο όμως τονίζεται ότι οι προοπτικές φαίνονται «θολές», καθώς οι κρατήσεις των Γερμανών τουριστών αλλά και των υπόλοιπων Ευρωπαίων σημειώνουν μεγάλη πτώση, με την προοπτική των απεργιών και των διαδηλώσεων να «τρομάζει» τους πιθανούς επισκέπτες.....

Αρνητικά λειτουργεί σύμφωνα με το δημοσίευμα και η πολιτική αβεβαιότητα που επικρατεί στη χώρα ενόψει των νέων εκλογών 2012 του Ιουνίου.

Οι κρατήσεις για τον Μάιο έχουν υποχωρήσει κατά το ένα τρίτο σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι, εν μέσω έντονης κριτικής από τα ξένα ΜΜΕ για την Ελλάδα, μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Η WSJ επικαλούμενη δηλώσεις του Προέδρου του ΣΕΤΕ κ. Ανδρεάδη επισημαίνει ότι, οι προ-κρατήσεις έχουν μειωθεί κατά περίπου 15% σε σχέση με πέρσι, ενώ το ρεκόρ των 16,4 εκατ. τουριστών του 2011 μοιάζει να απέχει σημαντικά από την σημερινή πραγματικότητα.

Μάλιστα σε μια προσπάθεια να αντιστραφεί η «αρνητική» δημοσιότητα της χώρας, έχει ξεκινήσει η προβολή διαφημιστικών στα ξένα μέσα, με μήνυμα ότι οι πολιτικές διαμαρτυρίες δεν επηρεάζουν τις τουριστικές περιοχές.
Τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2011 για παράδειγμα, η Αθήνα είχε πάνω από 50 διαδηλώσεις, ενώ φέτος είναι ελάχιστες.
Keywords
Τυχαία Θέματα