ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΙΡΕΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ!

(Του Χρήστου Αγγελόπουλου από την Μεσσηνία)
Βρισκόμαστε ένα χρόνο μετά τις περιφερειακές εκλογές που ανέδειξαν Περιφερειάρχη τον κύριο Τατούλη, κι εμείς στην Πελοπόννησο μάθαμε να μιλάμε με καθαρές κουβέντες και να μην συμπεριφερόμαστε με την νοοτροπία της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης , αλλά με τη νοοτροπία περιφερειακής αυτοδιοίκησης που θα επιφέρει ανάπτυξη σε αυτόν τον ευλογημένο τόπo...
Ύστερα από ένα χρόνο περιφέρειας
θα αναρωτιούνται πολλοί συμπολίτες μου τι άλλαξε στην Πελοπόννησο ; Ποια έργα έγιναν ; Επίσης, ακούω συμπολίτες μου να λένε ότι όλοι ίδιοι είναι: ψεύτες!... κι αυτός ο τόπος δεν θα πάει ποτέ μπροστά …Κι εγώ φίλοι μου σας απαντώ … Δικαιολογημένες όλες οι ανησυχίες σας και έχετε κάθε δικαίωμα να το λέτε. Γιατί η απαξίωση του πολιτικού μας συστήματος είναι μεγάλη και η απάθεια σας προς τους πολιτικούς… Αλλά να ξέρετε ο γιαλός δεν είναι στραβός, εμείς στραβά αρμενίζουμε ! Εμείς , εδώ στην περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχουμε ούτε χρώματα, ούτε κόμματα.! Είμαστε ελεύθεροι!
Μέσα σε ένα χρόνο λειτουργίας της, η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατάφερε σημαντικά πράγματα παρά τις υποχρεώσεις που είχαν αφήσει οι πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, υποχρεώσεις που ουδέποτε υποστήριξαν ούτε ουσιαστικά αλλά ούτε και νομικά.
Και τώρα αγαπητοί συμπολίτες Πελοποννήσιοι , ήρθε η ώρα να μιλήσουμε καθαρές κουβέντες και να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ σε πράγματα που έγιναν γενικά στην Πελοπόννησο και ύστερα θα μιλήσω για τον Νομό Μεσσηνίας όπου διαμένω .
Πριν λίγες ημέρες πέρασε από το Περιφερειακό συμβούλιο ο προϋπολογισμός. Ένας δυνατός προϋπολογισμός με μεγάλη μείωση στις πολιτιστικές δαπάνες κατά 300%. Επίσης, αξιοποιούνται όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία και στο πλαίσιο αυτό εξασφαλίστηκαν 2 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση του προβλήματος στην παράκαμψη των Βουτιάνων και 1,5 εκατ. ευρώ για το δρόμο στο Ξυλόκαστρο. Επίσης, το θέμα των στερεών αποβλήτων για το οποίο η Περιφέρεια Πελοποννήσου διεκδικεί πολιτικά το φάκελο της τεχνογνωσίας και οδεύουμε προς την οριστική λύση με τον διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποιείται κι έτσι όλη η Ελλάδα μιλά για την επιτυχία μας . Ιδρύουμε δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων με στόχο την προώθηση των προϊόντων μας και μια οικονομική ανάπτυξη, που εν μέσω κρίσης θα δώσει μεγάλη οικονομική ανάσα στην τοπική μας οικονομία . Εξασφαλίσαμε 20 εκ ευρώ για έργα από το ταμείο Μολυβιάτη. Υπενθυμίζω, ότι το ποσό που είχε συγκεντρωθεί από δωρεές για τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ηλεία το 2007, ήταν περίπου 210 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 130 φέρεται να έχουν υπαχθεί πλέον στη διαχείριση του υπουργείου Οικονομικών...Κι αλλά πολλά θα μπορούσα να πω, αλλά θέλω όμως να αναφερθώ ,επιτρέψατε μου , στον νομό μου για τα έργα τα οποία βρίσκονται προς υλοποίηση .Αγαπητοί μου φίλοι ,για πρώτη φορά η Μεσσηνία συμμετέχει με τέτοιο όγκο έργων και μέγεθος προϋπολογισμών στο ΕΣΠΑ Με την σημερινή κατάσταση, για πρώτη φορά, η Μεσσηνία συμμετέχει με τέτοιο
Keywords
Τυχαία Θέματα