«Ενίσχυση σε όλους τους κλάδους πέτυχε το 2011 ο ΟΛΠ»!

Την πεποίθηση ότι ο ΟΛΠ θα συνεχίσει τη θετική πορεία του και το 2012 εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Γιώργος Ανωμερίτης στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των μετόχων. Όπως επισήμανε ο κ. Ανωμερίτης, «το 2011 ήταν μια χρονιά με θετικά οικονομικά και μεταρρυθμιστικά βήματα, τα οποία ενισχύουν τον ΟΛΠ ως σημαντικό κόμβο του χώρου της λιμενικής βιομηχανίας. Αυτή η θετική πορεία θα συνεχισθεί και το 2012, όπως
δείχνουν τα μέχρι σήμερα δεδομένα της οικονομικής χρήσης»... Ο πρόεδρος του Οργανισμού αναφέρθηκε επίσης στην αναπτυξιακή στρατηγική που ακολουθεί ο ΟΛΠ και η οποία, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζει η χώρα, δημιουργεί αισιοδοξία για το μέλλον.

Από το 2010 και μετά ο ΟΛΠ, μετά τη συρρίκνωση του τομέα εμπορευματοκιβωτίων, ενίσχυσε τη στρατηγική ανάπτυξης των τομέων της κρουαζιέρας και των αυτοκινήτων (car-terminal). Παρ' όλα αυτά η αναπτυξιακή του πολιτική ενίσχυσε συνολικά όλους τους κλάδους, ακόμα κι εκεί που καταγράφονται μεσοπρόθεσμα ζημίες. Το 2011, οι τομείς κρουαζιέρας, αυτοκινήτων, εμπορευματοκιβωτίων και ακτοπλοΐας κινήθηκαν αυξητικά, ενώ ο τομέας δεξαμενών κινήθηκε καθοδικά.

Ο ΟΛΠ εφαρμόζει το επενδυτικό του πρόγραμμα, ύψους 1 δισ. ευρώ, το οποίο κατανέμεται σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς του με ιδιαίτερη έμφαση μετά τον ΣΕΜΠΟ στην κρουαζιέρα. Ήδη 4 σημαντικά του έργα στο κεντρικό λιμάνι εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ, ενώ για όλα τα έργα έχουν εκδοθεί οι απαιτούμενες εγκρίσεις εφαρμογής τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα