Επαφές Ολάντ με Ντράγκι - Μέρκελ εν όψει της Συνόδου Κορυφής

Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ πρόκειται να συναντηθεί στο Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, εν όψει της Συνόδου Κορυφής στις 28 και 29 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες. Η συνάντηση με τον Μάριο Ντράγκι έχει προγραμματιστεί για σήμερα Δευτέρα, ενώ με την Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί την Τετάρτη....
Οι επαφές του Γάλλου προέδρου πραγματοποιούνται λίγο μετά τη «μίνι Σύνοδο» της Ρώμης, κατά την οποία Παρίσι, Βερολίνο, Ρώμη και Μαδρίτη συμφώνησαν να διατεθούν 130 δισ. ευρώ (το 1% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης), για αναπτυξιακά μέτρα και κατ' επέκταση στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Όλοι χαρακτήρισαν χρήσιμη και παραγωγική τη συνάντηση των ηγετών της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή. Η λέξη «ανάπτυξη» κυριάρχησε στις δηλώσεις και των τεσσάρων, ενώ η λιτότητα ακούστηκε μία φορά, όταν ο Ολάντ είπε ότι «δεν του αρέσει». Ειδικά για το θέμα των 130 δισ. ευρώ, ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύθηκε ότι δεν θα μείνει στα χαρτιά, ούτε θα κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, αλλά «θα τεθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα».
Ο Φρανσουά Ολάντ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα του ευρωομολόγου, λέγοντας ότι θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την Ευρώπη. «Είναι μια εναλλακτική, αλλά όχι σε δέκα χρόνια» είπε χαρακτηριστικά.Εξίσου χρήσιμη χαρακτήρισε τη συνάντηση η Άνγκελα Μέρκελ. Αφού αναφέρθηκε αρχικά στις προσπάθειες του Βερολίνου να αντιμετωπιστεί η κρίση, «προσπάθειες από τις οποίες όλοι κερδίσαμε» όπως ισχυρίστηκε, υπογράμμισε ότι «τώρα είναι η ώρα να κινητοποιήσουμε τις δυνάμεις μας για την ανάπτυξη». «Χάσαμε το δρόμο μας, γιατί εμείς οι ίδιοι δεν τηρήσαμε τους κανόνες που θέσαμε» υποστήριξε.
Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα