Επαναλειτουργεί από Τετάρτη το καρδιοχειρουργικό του Παίδων «Αγία Σοφία»

Σε λειτουργία τίθεται αύριο η Καρδιοχειρουργική Μονάδα Παίδων του νοσοκομείου «Αγία Σοφία», ενάμισι χρόνο μετά τις βαρύτατες καταγγελίες για την επιστημονική και δεοντολογική συμπεριφορά των γιατρών εις βάρος των μικρών ασθενών και το «λουκέτο» του τμήματος από την τότε ηγεσία του υπουργείου Υγείας....

Έχοντας υπογράψει σύμφωνο συγκεκριμένων καθηκόντων αλλά και συμπεριφοράς ώστε να διασφαλίζεται η καλή συνεργασία μεταξύ τους επιστρέφουν στο παιδιατρικό νοσοκομείο στο Γουδή οι τρεις καρδιοχειρουργοί της Μονάδας.

Κατά πληροφορίες, η γραπτή αυτή δέσμευση των τριών γιατρών προς την
ηγεσία του υπουργείου Υγείας, την 1η Υγειονομική Περιφέρεια και τη διοίκηση του νοσοκομείου θα αποτελέσει πρόκριμα για την παραμονή τους στη Μονάδα.

Η λειτουργία της Μονάδας θα είναι δοκιμαστική τους επόμενους δύο μήνες και θα περιλαμβάνει την αντιμετώπιση μόνο των τακτικών περιστατικών ήπιας μορφής και βαρύτητας.
Την αξιολόγηση των περιστατικών θα την κάνει ειδική επιτροπή και όχι οι ίδιοι, όπως γινόταν, γεγονός που επέφερε «ανατροπές» στη λίστα αναμονής των μικρών ασθενών και τη θεραπεία τους.

Σε ανοιχτή γραμμή με το Ωνάσειο Τα περιστατικά για τα οποία χρειάζεται ανοιχτού τύπου χειρουργείο και τα έκτακτα θα συνεχίζουν να διακομίζονται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο όπως γίνεται τους τελευταίους 18 μήνες.
Το έργο των γιατρών θα ενισχύσει ένας επικουρικός χειρουργός θώρακος ενώ εκκρεμεί η πρόσληψη ενός ακόμη μόνιμου χειρουργού.
Δρομολογείται επίσης και η λειτουργία εκ νέου της Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας Παίδων που παραμένει κλειστή.

Πλέον οι αρμόδιοι εκτίμησαν πως η χρονική απόσταση από τα θλιβερά εκείνα γεγονότα που οδήγησαν στην αναστολή της λειτουργίας της κλινικής (μεταξύ άλλων είχε καταγγελθεί περιστατικό με έντονο καβγά γιατρών επάνω από ναρκωμένο μικρό ασθενή που τελικά ξύπνησε χωρίς να υποβληθεί σε επέμβαση) επέτρεψε στους λειτουργούς του Ιπποκράτη να επαναξιολογήσουν τη θέση τους αλλά και τη συνολική κατάσταση.
Keywords
Τυχαία Θέματα