Επείγουσα έρευνα για τις τιμές στα LIDL ζητά ο οικονομικός εισαγγελέας…


Ο οικονομικός εισαγγελέαςΝικ. Παντελής παρήγγειλε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ΕλένηΡάικου την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου ναερευνηθεί εάν διαπράττεται το αδίκημα της αισχροκέρδειας ή όχι από τους υπεύθυνουςτης αλυσίδας καταστημάτων LIDLHellas. Ειδικότερα, ο εισαγγελικός λειτουργός παρήγγειλεστην κ. Ράικου την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προςδιακρίβωση τελέσεως ή μη εγκλημάτων αισχροκέρδειας (άρθρο 405 του ΠοινικούΚώδικα)....από τους κατά το νόμο υπεύθυνους της εκπτωτικής αλυσίδας λιανικώνπωλήσεων LIDL
HELLAS, ενόψει του ότι σύμφωνα με αναφορά του αναπληρωτήυπουργού Ανάπτυξης (29.3.2012), η επίμαχη αλυσίδα καταστημάτων φέρεται να«πωλεί στην Ελλάδα 51 από τα 70 προϊόντα που διακινούνται αποκλειστικά από τηνίδια, σε τιμές υψηλότερες από τις τιμές στις οποίες τα ίδια προϊόντα πωλούνταιστην Γερμανία, την Γαλλία, την Ιταλία και την Βουλγαρία».

Παράλληλα, ο κ. Παντελήςεπισημαίνει στην παραγγελία του ότι «επειδή η φύση της προκαταρκτικής αυτήςεξέτασης, απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και έρευνα, ειδικότερα, δε συλλογή καισύγκριση πολλών και διαφορετικών στοιχείων, όπως το κόστος κτήσεως, μεταφοράς,αποθήκευσης και συντήρησης κάθε προϊόντος σε πέντε διαφορετικές χώρες, καθώςεπίσης τις διαφορετικές φορολογικές επιβαρύνσεις και συνθήκες αγοράς σε κάθεχώρα χωριστά, η πιο πάνω εξέταση ενδείκνυται να ανατεθεί στην ΟικονομικήΑστυνομία».
Η Οικονομική Αστυνομία,σύμφωνα με τον κ. Παντελή έχει κατ' εξοχήν επιχειρησιακό χαρακτήρα και κύριααποστολή της είναι η διεξαγωγή εξειδικευμένων ερευνών σε σχέση με το οικονομικόέγκλημα και για το λόγο αυτό διαθέτει «την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή και τοκατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό για την επιτυχή διεξαγωγή και περαίωση, μιαςτέτοιου είδους και εκτάσεως έρευνας».
Keywords
Τυχαία Θέματα