ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ “ΚΟΥΡΕΜΑ”


Ο Λαϊκός ΟρθόδοξοςΣυναγερμός κατέθεσε επείγουσα τροπολογία, έτσι ώστε το Ελληνικό Δημόσιο νααναλάβει την υποχρέωση αποζημίωσης των ιδιωτών που αγόρασαν ομόλογα τουΕλληνικού Δημοσίου πρωτογενώς, αξίας έως και 100.000 ευρώ για να αποτραπεί το“κούρεμα” για τους μικροομολογιούχους που εμπιστεύτηκαν το Ελληνικό Δημόσιο καιαγόρασαν ομόλογα απ’ την πρωτογενή αγορά. Η τροπολογία που κατέθεσαν οιΒουλευτές του ΛΑΟΣ κ.κ.Παύλος Μαρκάκης, Μανούσος... Ντουκάκης,Αστέριος Ροντούλης
καιΑλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος έχει ως εξής:
Τροπολογία
στο Σχέδιο Νόμου τουΥπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Διαχείριση και προστασία ακινήτωνΥπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Ρύθμιση εμπραγμάτων δικαιωμάτωνκαι λοιπές διατάξεις»
Αιτιολογική Έκθεση
Η μετατροπή της συμμετοχήςστο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου (PSI) από εθελοντικήσε υποχρεωτική, ύστερα από την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης(CAC’s), είχε ως συνέπεια να ενταχθούν στη διαδικασία του «κουρέματος» ακόμα καιφυσικά πρόσωπα. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και χιλιάδες Έλληνες πολίτες πουεπένδυσαν τα χρήματά τους σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, καθώςεμπιστεύτηκαν το ελληνικό κράτος, και σήμερα βρίσκονται στην απελπιστικήκατάσταση να χάνουν σημαντικό μέρος των αποταμιεύσεών τους. Φυσικά, πέρα απότις χρηματικές ζημίες που υφίστανται σήμερα λόγω της απομείωσης της αξίας τωνομολόγων που κατείχαν, προκύπτει και μείζον ηθικό ζήτημα, καθώς το ΕλληνικόΔημόσιο δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε καν μεμονωμένους πολίτες-αποταμιευτές,ενώ, την ίδια στιγμή, επιδιώκει την επιστροφή κεφαλαίων που έφυγαν από τιςελληνικές τράπεζες και εγγυάται καταθέσεις έως 100.000 ευρώ. Για τους λόγους,λοιπόν, αυτούς, προτείνεται το εξής.
Άρθρο…
Το Ελληνικό Δημόσιοαναλαμβάνει την υποχρέωση αποζημίωσης των ιδιωτών που αγόρασαν ομόλογα τουΕλληνικού Δημοσίου πρωτογενώς, αξίας έως και 100.000 ευρώ.
Αθήνα, 13 Μαρτίου 2012
Οι προτείνοντες Βουλευτές:
Μαρκάκης Παύλος, ΜαγνησίαςΛΑΟΣ
Ντουκάκης Μανούσος, Β΄Αθήνας ΛΑΟΣ
Ροντούλης Αστέριος,Λάρισας ΛΑΟΣ
ΧρυσανθακόπουλοςΑλέξανδρος, Αχαΐας ΛΑΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα