Επεισόδια σε Σύνταγμα και Ομόνοια από κουκουλοφόρους που πετούν μολότοφ στα ΜΑΤ



Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος και στα Προπύλαια, από ομάδα κουκουλοφόρων που επιτίθεται στις δυνάμεις των ΜΑΤ με μολότοφ και ξύλα. Οι αστυνομικοί απαντούν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τα δακρυγόνα, ενώ νωρίτερα φωτιά ξέσπασε στον Εθνικό Κήπο, από τις μολότοφ, στη συμβολή του με το κτήριο της Βουλής.... Η πυροσβεστική ωστόσο κατάφερε να την
σβήσει έγκαιρα. Μικροεστίες υπάρχουν και στην πλατεία Συντάγματος από φλεγόμενα πανό και κάδους. Στις φλόγες τυλίχτηκε και το περίπτερο του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Ο αριθμός των διαδηλωτών πάντως ξεπερνά τους 45.000 που έχουν πλημμυρίσει το κέντρο της Αθήνας. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματισμένους πολίτες στη Φιλελλήνων, ανάμεσά τους και μια γυναίκα που έχασε τις αισθήσεις της από τα χημικά. Τα επεισόδια αυτήν την ώρα έχουν μεταφερθεί στα Προπύλαια.
Οι δρόμοι παραμένουν κλειστοί. Η πορεία του ΠΑΜΕ, με μαζική συμμετοχή, πάνω από 15.000 άτομα, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Τα συνδικάτα της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με επικεφαλής και τα Σώματα Ασφαλείας αποχώρησαν πριν από λίγο. Διαδηλωτές της ΠΟΕ-ΟΤΑ συγκεντρώθηκαν μπροστά στο φράχτη της ΕΛ.ΑΣ. έξω από τη Βουλή, οι οποίοι επιχειρήσαν να απωθήσουν τις αστυνομικές δυνάμεις και να ρίξουν τον ατσαλένιο φράχτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη ο δημοσιογράφος του Έθνους, Στασινόπουλος, επειδή είχε αντισφυξιογόνο μάσκα δακρυγόνου στην τσάντα του. Η αστυνομία προχώρησε σε 104 προσαγωγές.
Keywords
Τυχαία Θέματα