Έσωσαν 300 πιτ μπουλ από τις κυνομαχίες…

Τριακόσια πιτ μπουλ που προορίζονταν για κυνομαχίες έσωσαν οι Αρχές των Φιλιππινών, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ για την προστασία των ζώων Philippine Animal Welfare Society (PAWS).
Στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης, που διεξήχθη την Παρασκευή σε φάρμα στο San Pablo, νότια της Μανίλα, συνελήφθησαν αρκετοί Φιλιππινέζοι και δυο Νοτιοκορεάτες...

Τα σκυλιά βρέθηκαν σε άθλια κατάσταση. Πολλά από αυτά ήταν σοβαρά τραυματισμένα, με κομμένα αυτιά και
γλώσσες. Είκοσι υποβλήθηκαν σε ευθανασία, ενώ δυστυχώς θα θανατωθούν άλλα 70.

Οι συλληφθέντες είναι γνωστοί στις Αρχές. Τον Δεκέμβριο είχαν συλληφθεί και πάλι για διοργάνωση κυνομαχιών στο πλαίσιο επιχείρησης σε επαρχία κοντά στο San Pablo, όμως αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση. Στην επιχείρηση του Δεκεμβρίου διασώθηκαν περίπου 240 σκυλιά.

«Πολλά ζώα έχουν ήδη βασανιστεί και οι κακοποιοί γίνονται όλο και πιο αδίστακτοι, καθώς δυο μόνο μήνες μετά τη σύλληψή τους επέστρεψαν στις παράνομες δραστηριότητες, πληρώνοντας την εγγύηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση PAWS.

Αν κριθούν ένοχοι για κακοποίηση ζώων οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης από έξι μήνες μέχρι και δυο χρόνια, ωστόσο οι ύποπτοι μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι με την καταβολή εγγύησης, μέχρι να ολοκληρωθεί η χρονοβόρα δικαστική διαδικασία.
Keywords
Τυχαία Θέματα