ΕΣΤΑΛΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ…


Για την προσήλωση της Νέας Δημοκρατίας «στουςστόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στοΜνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία» μετά τις εκλογές, εάν είναικυβέρνηση, δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς στηνεπιστολή που απευθύνει στους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τουEurogroup, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ...

Ο
πρόεδρος της ΝΔ, προκειμένου να καμφθούν οιεντάσεις των δανειστών, δεσμεύεται ότι δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει μετά τιςεκλογές. Άλλωστε, όπως σημειώνουν στενοί συνεργάτες του, «ο Α.Σαμαράς ψήφισετην νέα δανειακή και μάλιστα με μεγάλο κόστος για το κόμμα, επομένως στηνεπιστολή σημειώνει το αυτονόητο το οποίο αρνούνται να δουν οι δανειστές».
Ας σημειωθεί ότι χθες έγινε προσπάθεια και μέσωτου υπουργού εξωτερικού κ. Στ. Δήμα να μεταπειστούν οι επικεφαλής του Eurogroup«και να μη ζητούν τα αυτονόητα παίζοντας με μια ενδεχόμενη πολιτική αστάθειαστην Ελλάδα».Τελικά για να αποφευχθεί «ατύχημα» στην πορεία προς το PSI o A. Σαμαράςαπέστειλε την επιστολή.
«Εκφράζουμε, προφανώς»,-σημειώνει μεταξύ τωνάλλων ο πρόεδρος της ΝΔ- «τη δέσμευσή μας για ταχύτατη εφαρμογή τηςχρηματοπιστωτικής στρατηγικής που περιλαμβάνει τη Συμμετοχή του Επίσημου τομέακαι το Ιδιωτικού τομέα (PSI), μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Αυτό θαβοηθήσει την Ελλάδα να επιτύχει τους απώτερους στόχους της δημοσιονομικήςβιωσιμότητας και να προσφέρει τα απαραίτητα χρηματοδοτικά μέσα για να στηρίξειτην προσαρμογή της χώρας μας και τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της. Αν η ΝέαΔημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα παραμείνει προσηλωμένηστους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονταιστο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία».
Keywords
Τυχαία Θέματα