Ετοιμάζονται για την Αθήνα οι συνταξιούχοι της Κρήτης

Η προετοιμασία, ο συντονισμός και η συμμετοχή στην πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Απριλίου στην Αθήνα, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης εκπροσώπων σωματείων συνταξιούχων από όλη την Κρήτη που έγινε σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Χανίων...

Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις και ενεργοποίησης όλων των συνταξιούχων έστειλε
κατά τη σύσκεψη μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ο.Α.Ε.Ε., Στέλιος Πετράκης.
«Οι συνταξιούχοι να κατανοήσουν πως η αγανάκτηση πρέπει να εκφραστεί μέσα από τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.
Όπως υποστήριξε κατά τη σύσκεψη ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ, Ηρακλής Αναγνωστόπουλος, «και οι συνταξιούχοι της Κρήτης θα δώσουν μαζικά το παρών στην Αθήνα για να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη ζωή. Οι συντάξεις μας μειώθηκαν, η δημόσια υγεία και η φαρμακευτική περίθαλψη έχουν γίνει εμπορεύσιμο είδος, το κόστος των φαρμάκων είναι υψηλό για μας, τα δώρα των Χριστουγέννων και του Πάσχα χάθηκαν».
Για περικοπές και απώλειες σε συντάξεις και επιδόματα που φθάνουν το 20- 40% μίλησε o πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Χανίων Μανώλης Νικολακάκης, επισημαίνοντας ότι αν συνυπολογιστούν οι περικοπές των δώρων, οι απώλειες είναι πολύ μεγαλύτερες.
Keywords
Τυχαία Θέματα