Εξάρθρωσαν πολυμελή σπείρα που διακινούσε εκατοντάδες λαθρομετανάστες

Οργανωμένο κύκλωμα που διακινούσε μεγάλο αριθμό παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα προς άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης, εξαρθρώθηκε από την Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.Οι αστυνομικοί, μετά από πληροφορίες και έρευνες, συνέλαβαν οκτώ μέλη της οργάνωσης και 113 λαθρομετανάστες, ενώ εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένη αποθήκη απέναντι από την Λαχαναγορά του Ρέντη, που οι διακινητές χρησιμοποιούσαν ως χώρο συγκέντρωσης των παράνομων μεταναστών....

Η
σπείρα, σύμφωνα με την αστυνομία, δραστηριοποιείτο για μεγάλο χρονικό διάστημα και προωθούσε αλλοδαπούς, αντί αδράς αμοιβής, στην Ιταλία, όπου μεταφέρονταν με σκάφη από παράκτια περιοχή του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας. Εκεί έφταναν με φορτηγά που τους παραλάμβαναν από την αποθήκη του Ρέντη.
Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, χτες το πρωί, στα διόδια Ελευσίνας, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, που είχε παραλάβει αλλοδαπούς από την αποθήκη και όπως διαπιστώθηκε, μετά από έλεγχο, μέσα σε αυτό υπήρχαν στοιβαγμένοι 89 μετανάστες. Ακινητοποιήθηκε επίσης και ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που χρησιμοποιείτο σαν προπομπός.
Ταυτόχρονα έγινε επιχείρηση και στην αποθήκη στου Ρέντη όπου βρέθηκαν άλλοι 24 αλλοδαποί, οι οποίοι, λόγω μηχανικής βλάβης του Ι.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου, που θα τους μετέφερε, είχαν αποβιβασθεί από αυτό και είχαν επιστρέψει στην αποθήκη.

Κατά τις δύο επιχειρήσεις συνελήφθησαν τα οκτώ μέλη του κυκλώματος και ειδικότερα δύο Έλληνες και έξι αλλοδαποί, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο συνεργοί τους.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, η οργάνωση λάμβανε από κάθε αλλοδαπό, ως αμοιβή, το ποσό των 4.000 ευρώ, χρήματα που κατέβαλλαν συγγενείς τους, στη χώρα καταγωγής ή στη χώρα προορισμού.
Κατασχέθηκαν τα δύο φορτηγά και το ΙΧ, 2.585 ευρώ και επτά κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Keywords
Τυχαία Θέματα