Φάκελος «φωτιά» για τον Τατούλη…

Απο το:paraskinio...
Στο επίκεντρο των επικρίσεων κατάφερε να βρεθεί για ακόμη μία φορά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης (και εκ νέου υποψήφιος), όσον αφορά την ανάθεση έργων της περιφέρειας...

Μετά τον σάλο που είχαν προκαλέσει δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι το μεγαλύτερο μέρος των έργων της συγκεκριμένης περιφέρειας καταλήγει σε εταιρείες συμφερόντων του γιου του, Παναγιώτη, της κόρης του Χρισταλένης και του αδελφού του, Βασίλη, σήμερα έρχεται στο «φως» μια άλλη παρατυπία του περιφερειάρχη…
Στο ψηφοδέλτιο
του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος», κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας, συμπεριέλαβε τον μηχανικό Νίκο Γιαννακόπουλο, στον οποίο,σύμφωνα με τη «Διαύγεια» Φέρεται τον τελευταίο χρόνο,να ανατέθηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου διάφορα έργα,το συνολικό κόστος των οποίων ξεπερνά τα 230.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τον νόμο του Καλλικράτη, άρθρο 117 (ν. 3852/10), «δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες ή περιφερειακοί σύμβουλοι: Όποιοι συνδέονται με την περιφέρεια ήταν νομικά της πρόσωπα, με συμβάσεις προμήθειας, εκτέλεσης περιφερειακού έργου, παροχής υπηρεσιών, παραχώρησης δικαιώματος εκμετάλλευσης περιφερειακού έργου ή περιφερειακής υπηρεσίας με αντικείμενο αξίας πάνω από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ ετησίως». Όμως, όπως προκύπτει από τις αποφάσεις που έχουν δημοσιευτεί στη «Διαύγεια», στις 25 Φεβρουαρίου 2014,ο κ. Γιαννακόπουλος εμφανίζεται ως ανάδοχος του έργου «Βελτίωση βατότητας και ασφαλτόστρωση οδού από Απιδίτσα προς Μονάδα ΔΕΗ (Θέση Παρασπόρια) από Ε.Ο. Μεγαλόπολης-Ισαρη», συνολικού κόστους 73.338,20 ευρώ. Λίγες μέρες πριν,και συγκεκριμένα στις 3 Ιανουαρίου 2014,η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε αναθέσει επίσης στον κ. Γιαννακόπουλο τη «Συντήρηση κατά τμήματα του επαρχιακού δρόμου προς πράσινο από τη διασταύρωση με την 111 Ε.Ο. Τρίπολης-Πάτρας», συνολικού κόστους 132.000 ευρώ.
Ο κ. Γιαννακόπουλος, ωστόσο,εμφανίζεται ως ανάδοχος ακόμη δύο έργων. Το πρώτο,με ημερομηνία 25 Σεπτεμβρίου 2013,αφορά στην «Αποκατάσταση ζημιών εθνικής οδού Τρίπολης-Καλαμάτας στη θέση Δερβένι Π.Ε. Αρκαδίας», το κόστος του οποίου ανήλθε σε 25.500 ευρώ.Το δεύτερο,με ημερομηνία 26 Μαρτίου 2014,αφορά «Εργασίες συντήρησης και βελτίωσης του επαρχιακού δρόμου Βλαχέρνα-Χωτούσα-Λίμνη-Όρια Νομού-Κανδήλα», με κόστος που άγγιξε τα 95.011 ευρώ.
Παρ’όλα αυτά,ο κ. Γιαννακόπουλος συμμετέχει κανονικά στο ψηφοδέλτιο με τον συνδυασμό του κ. Τατούλη, παρά το γεγονός ότι η υποψηφιότητά του παραβιάζει τη σχετική νομοθεσία και εγείρει σοβαρό ηθικό ζήτημα για τον υποψήφιο περιφερειάρχη. Το τελευταίο διάστημα προκύπτουν συνεχώς και νέα στοιχεία, τα οποία έχουν παραδοθεί σε δύο υπουργούς (Χρυσοχοΐδη, Μιχελάκη), στους οικονομικούς εισαγγελείς και στον γενικό επιθεωρητή Λ. Ρακιντζή, και αφορούν τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τα δημόσια έργαο Π. Τατούλης. Υπάρχουν δεκάδες επίσημα έγγραφα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με βάση τα οποία ο κ. Τατούλης υπογράφει την εντολή πληρωμής που εισπράττει ο αδελφός του,Βασίλης Τατούλης. Οι εταιρείες πίσω από τις οποίες βρίσκονται οι στενοί συγγενείς του κ. Τατούλη είναι οι εξής:
- Η ΚΑΣΤΑΤ Κατασκευαστική, η οποία εμφανίζεται να ανακοινώνει την καταχώρισή της στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών (ΦΕΚ 11516/ 1-11-2011) της υπηρεσίας της περιφέρειας με την υπογραφή του περιφερειάρχη Π. Τατούλη, με την εξής σύνθεση: πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και τεχνικός διευθυντής Βασίλειος Τατούλης (αδελφός) και αντιπρόεδρος Χρισταλένη Τατούλη (κόρη του περιφερειάρχη).
- Η Ασφαλτοδυναμική Α.Ε.,με πρόεδρο τον Β. Τατούλη και μέλη Δ.Σ. τους Χρισταλένη και Παναγιώτη Τατούλη (παιδιά του Πέτρου).
- Τέλος, η ΚΑΣΤΑΤ Τεχνική, η οποία ανήκει επίσης στον Β. Τατούλη.
Όλες αυτές οι ενέργειες του περιφερειάρχη Πελοποννήσου έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και στην τοπική κοινωνία, καθώς και σχολιασμούς, όπως αυτόν του κ. Μίλτου Χρυσομάλλη, μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο οποίος σχολίασε σχετικώς: «Κάπου διάβαζα ότι είναι πρωταθλήτρια στο ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά τελικά είναι πρωταθλητής στο ΕΣΠΑ ο όμιλος επιχειρήσεων της οικογένειας Τατούλη».
Θοδωρής Δαφέρμος
Keywords
Τυχαία Θέματα